![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ruokatopic
-
- Viestit: 3982
- Liittynyt: 6.3.2010 klo 18.19
- Paikkakunta: Kempele
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iDock »
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
- iPhone 12 Pro - 128 Gt
- iPad Pro 2. gen - 128 Gt - WiFi
-
- Viestit: 3764
- Liittynyt: 17.7.2010 klo 13.13
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja redhat »
Juurikin tuollaista. Vieläpä samanlaisella purkinavaajalla. Vähän eriväristä lihaa tääläpäin.hatey kirjoitti:Tarkoitat siis tälläistä, hain tuon metsästä (tosin silloin se ei ollut vielä purkissa) Tuosta saa oivallista pizzaa.redhat kirjoitti:VIelä helpompaa: avaa purkitettu hirvi ja syö. Itse purkitettua, ei kaupan tuotteita.hatey kirjoitti:Hirviöpizzakin on helppoa: Hae metsästä hirvi ja tee siitä pizza. Parempaa kuin Atrian jauhettu jänne-nahka-luu-kavio-minkinrehu-pizza
Hain purkin yhdeltä tutulta joka on hakenut purkit metsästä. Tulee hyvää kastiketta myös!
http://sisainenaani.com
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
Käytä nyt hyvä mies hampaita tai jotain ennemmin...Kain kirjoitti:Syön tällä hetkellä riisiä munan kanssa.

-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
Onhan minulla nyt kaksi puikkoa kädessä.Tauvo kirjoitti:Käytä nyt hyvä mies hampaita tai jotain ennemmin...Kain kirjoitti:Syön tällä hetkellä riisiä munan kanssa.
-
- Viestit: 3764
- Liittynyt: 17.7.2010 klo 13.13
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja redhat »
Venäläinen ravintola, oli kyllä todella fiiniä ja hyvää ruokaa. Hienoin ravintola missä elämäni aikana syönyt.
Kunnon alkupalat; mm. 3 eri mätiä, ankanrintaa, smetanaa, venäläistä leipää, sienisalaattia, valkosipulijuttuja yms. Ei edes muista kaikkea.
Pääruoaksi tilattiin ateria nimeltään Iivanan miekka. Miekkaan pujotettu kolmea erilaista lihaa, kyytipoikana kaikenlaisia lisukkeita, paistettuja perunoita jne.
Juomina jotakin parempia punaviinejä, olutta ja todella hyvää votkaa. Suosittelen lämpimästi, hinnat ovat aika kovat mutta ei tuo mikään mäkkäri ole.
http://sisainenaani.com
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
Jasmin riisiä. (Melko onnistunutta.)
Ja wokkiwihanneksia ja vähäsen lihasuikaleita.
Om nom nom nom nom…
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
De Boyer tulella
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Tein tänään kalapuikkoja seitistä. Paistopinnasta tuli rapea ja mausta hyvä. Paistaminen vaati hieman nopeutta ja juuri oikean lämpötilan. Muuten kalan sai jumittumaan jostakin kohtaa. Pannu vaikuttaa asialliselta, kun sen ominaisuudet oppii kunnolla ja sitä myötä sen käytön.
-
- Viestit: 3982
- Liittynyt: 6.3.2010 klo 18.19
- Paikkakunta: Kempele
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iDock »
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
- iPhone 12 Pro - 128 Gt
- iPad Pro 2. gen - 128 Gt - WiFi
-
- Viestit: 2744
- Liittynyt: 27.7.2007 klo 11.36
- Paikkakunta: Kotka
Re: De Boyer tulella
Viesti Kirjoittaja richidi »
Laitatko linkin siihen sun pannuus? Ei nää teflonit kauaa kyllä kestä.Mikael K. kirjoitti:Paistinpannu on ollut noin viikon verran nyt käytössä. Sen käyttö vaatii hieman samanlaista käsittelyä kuin kilpa-auton. Kaikki tapahtuu nopeasti ja mutkat tulevat äkkiä vastaan. Toisin sanoen pannu kuumenee nopeasti ja sen lämmönsäätelyn kanssa saa olla tarkkana. Muuten käry käy helposti. Pannu vaatii aktiivista paijaamista aina paistamisen jälkeen. Sitä ei voi jättää nurkkaan pölyttymään vaan se on huollettava käytön jälkeen huolella.
Tein tänään kalapuikkoja seitistä. Paistopinnasta tuli rapea ja mausta hyvä. Paistaminen vaati hieman nopeutta ja juuri oikean lämpötilan. Muuten kalan sai jumittumaan jostakin kohtaa. Pannu vaikuttaa asialliselta, kun sen ominaisuudet oppii kunnolla ja sitä myötä sen käytön.
![Neutraali [:|]](./images/smilies/icon_neutral.gif)
-
- Viestit: 18040
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 23.12
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jamac »
![Neutraali [:|]](./images/smilies/icon_neutral.gif)
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: De Boyer tulella
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Muutamaa sivua aiemmin löydät kaiken tarpeellisen linkkeineen. Eli Oy Eiring Ab ja Chez Marius myyvät ainakin noita pannuja.richidi kirjoitti:
Laitatko linkin siihen sun pannuus? Ei nää teflonit kauaa kyllä kestä.
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Luin suhteellisuusteorian. Ihmettelin hieman miten sovelsit sitä. Luin uudestaan ja huomasin lukuvirheen.iDock kirjoitti:Tuli loihdittua makkarakeitto ilman minkäänlaista reseptiä pelkkään suhteellisuustajuun turvaten. Herkullista tuli
-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja eskofot »
Ei siinä ole pinnoitetta, paitsi patina, mikä onkin tärkein. Jos pannun pesee vain vedellä ja öljyää sen kuivuttua, valurautapannuun tulee ajan myötä kummallisen tehokas patinapinta, siihen ei helposti tartu. Pinnan saa pois seuraavasti: kuumenna pannu punaiseksi, jäähdytä ja pese voimakkaalla astianpesuaineella. Kaikki tarttuu heti ja pannu on entinen.Jamac kirjoitti:Mulla on valurautapannu – en oo huomannu, et mikään pinnoite olis ainakaan vielä lähteny.
-
- Viestit: 18040
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 23.12
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jamac »

-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »

Vois kohta ottaa uuden lisää.
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Viestit: 5241
- Liittynyt: 27.4.2006 klo 18.46
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Thoth »
Kirvelee missä?Kain kirjoitti:Puraisin Habaneroa tietämättäni. Nyt kirvelee.![]()
Vois kohta ottaa uuden lisää.
Kerran "varastin" bangladeshilaisilta kämppiksiltäni yhden tulisen chilin. WC-käynnin jälkeen alkoivat tuskat.
Toisen kerran ruokamessuilla maistoin jotain todella tulista lajiketta. Sen jälkeen onnistuin hieraisemaan silmiäni. Ratikassa piti silmät kiinni ja valuen pyytää vastapäätä istuvalta mummolta paperia.
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
Siis polttelee. Älä vaan sano, että minullakin alkaa kohta kirvelemään.Thoth kirjoitti:Kirvelee missä?Kain kirjoitti:Puraisin Habaneroa tietämättäni. Nyt kirvelee.![]()
Vois kohta ottaa uuden lisää.
Kerran "varastin" bangladeshilaisilta kämppiksiltäni yhden tulisen chilin. WC-käynnin jälkeen alkoivat tuskat.
Toisen kerran ruokamessuilla maistoin jotain todella tulista lajiketta. Sen jälkeen onnistuin hieraisemaan silmiäni. Ratikassa piti silmät kiinni ja valuen pyytää vastapäätä istuvalta mummolta paperia.
![Pettynyt [:/]](./images/smilies/icon_eek.gif)
*Nam maisk* toista naamaan.
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Viestit: 5241
- Liittynyt: 27.4.2006 klo 18.46
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Thoth »
Ei varmaan ongelmia, mutta kannattaa pestä kädet jälkeenpäin.Kain kirjoitti:Siis polttelee. Älä vaan sano, että minullakin alkaa kohta kirvelemään.Thoth kirjoitti:Kirvelee missä?Kain kirjoitti:Puraisin Habaneroa tietämättäni. Nyt kirvelee.![]()
Vois kohta ottaa uuden lisää.
Kerran "varastin" bangladeshilaisilta kämppiksiltäni yhden tulisen chilin. WC-käynnin jälkeen alkoivat tuskat.
Toisen kerran ruokamessuilla maistoin jotain todella tulista lajiketta. Sen jälkeen onnistuin hieraisemaan silmiäni. Ratikassa piti silmät kiinni ja valuen pyytää vastapäätä istuvalta mummolta paperia.![]()
*Nam maisk* toista naamaan.

-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
Ei hätää, osaan minä haarukkaa käyttää.Thoth kirjoitti:Ei varmaan ongelmia, mutta kannattaa pestä kädet jälkeenpäin.Kain kirjoitti:Siis polttelee. Älä vaan sano, että minullakin alkaa kohta kirvelemään.Thoth kirjoitti:Kirvelee missä?Kain kirjoitti:Puraisin Habaneroa tietämättäni. Nyt kirvelee.![]()
Vois kohta ottaa uuden lisää.
Kerran "varastin" bangladeshilaisilta kämppiksiltäni yhden tulisen chilin. WC-käynnin jälkeen alkoivat tuskat.
Toisen kerran ruokamessuilla maistoin jotain todella tulista lajiketta. Sen jälkeen onnistuin hieraisemaan silmiäni. Ratikassa piti silmät kiinni ja valuen pyytää vastapäätä istuvalta mummolta paperia.![]()
*Nam maisk* toista naamaan.
-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic: deBuyer ja kananmunat
Viesti Kirjoittaja eskofot »
Kävin ostamassa 32 senttisen pannun ja siinä oli isolla lappu kiinni, että "induktio". Pannussa on erillinen hantaaki helpotamassa käsittelyä. Paistopinnasta tulee erilainen kuin teflonilla, eroa valurautapannuun vaikeampi todentaa. siinä. Nopeampi on tämä ja pohja on mielestäni helpompi. Olen tyytyväinen.Mikael K. kirjoitti:En tiedä voiko pannua käytää suoraan induktioliedellä. Sitä varten on kuitenkin olemassa erillinen
Tarjolla oli malli joka jäi hieman houkuttamaan, hinta oli päälle 50 e ja en ollut varma levyn pinnan riittävyydestä, joten se jäi kauppaan. Kyseessä oli soikion muotoinen jättipannu samalla tekniikalla.
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic: deBuyer ja kananmunat
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Hyvä juttu. Pannu on todella käyttökelpoinen. Sen pitkäikäisyys ilahduttaa erityisesti. Sekään ei harmita, että se toimii. Pitäisi vaan olla kaasuhella, että lämpötilan voisi säätää tarkasti. Toinen vaihtoehto olisi sellainen hella, jossa lämpötilan säätö olisi portaaton.eskofot kirjoitti:Kävin ostamassa 32 senttisen pannun ja siinä oli isolla lappu kiinni, että "induktio". Pannussa on erillinen hantaaki helpotamassa käsittelyä. Paistopinnasta tulee erilainen kuin teflonilla, eroa valurautapannuun vaikeampi todentaa. siinä. Nopeampi on tämä ja pohja on mielestäni helpompi. Olen tyytyväinen.Mikael K. kirjoitti:En tiedä voiko pannua käytää suoraan induktioliedellä. Sitä varten on kuitenkin olemassa erillinen
-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic: deBuyer ja kananmunat
Viesti Kirjoittaja eskofot »
Kaasuhella on ilman muuta toppen, mutta induktio on minusta varsin hyvä kakkonen. Siinä on tiettyä kaasuhellamaisuutta, että lämpö loppuu/muuttuu heti säädettäessä. Sähköäkin vie vain murto-osan tavallisesta liedestä.Mikael K. kirjoitti: Pitäisi vaan olla kaasuhella, että lämpötilan voisi säätää tarkasti. Toinen vaihtoehto olisi sellainen hella, jossa lämpötilan säätö olisi portaaton.
-
- Viestit: 7466
- Liittynyt: 28.5.2004 klo 1.44
Re: Ruokatopic: deBuyer ja kananmunat
Viesti Kirjoittaja tosikko »
Hyvä kun löytyi tämä ketju, olin nimittäin juuri aikeissa hankkia uuden paistinpannun.Mikael K. kirjoitti:Hyvä juttu. Pannu on todella käyttökelpoinen. Sen pitkäikäisyys ilahduttaa erityisesti. Sekään ei harmita, että se toimii. Pitäisi vaan olla kaasuhella, että lämpötilan voisi säätää tarkasti. Toinen vaihtoehto olisi sellainen hella, jossa lämpötilan säätö olisi portaaton.eskofot kirjoitti:Kävin ostamassa 32 senttisen pannun ja siinä oli isolla lappu kiinni, että "induktio". Pannussa on erillinen hantaaki helpotamassa käsittelyä. Paistopinnasta tulee erilainen kuin teflonilla, eroa valurautapannuun vaikeampi todentaa. siinä. Nopeampi on tämä ja pohja on mielestäni helpompi. Olen tyytyväinen.Mikael K. kirjoitti:En tiedä voiko pannua käytää suoraan induktioliedellä. Sitä varten on kuitenkin olemassa erillinen
![Iso hymy [:D]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Kaasu on mielestäni hiukka hankala kotikäytössä jos ei ole kaasuliittymään, eli joutuu pelaamaan pullojen kanssa. Vievät tilaakin pirut kaapista. Putsaaminen on induktiossa helpompi myös, mutta loppujen lopuksihan makuasioita ovatten ehkä kuitenkin.
![Neutraali [:|]](./images/smilies/icon_neutral.gif)
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
Kastikkeeseen kuuluu:
Galan-gal inkivääriä. (Voi korvata tavallisella inkiväärillä, mutta vaikuttaa aika paljon makuun.)
Chiliä.
Kookosmaitoa. (Puolet normaalipurkista riittää.)
Soijakastiketta tai sitten kalakastiketta.
Liha. (Nautaa tai sikaa.)
1. Ensin pilkot inkiväärin ja lisää samalla chili ja valkosipuli. Noin 2 minuuttia pannulla.
2. Kun ne paistuneet sopiviksi, niin lisää liha suikaloituna.
3. Kun liha on ruskistunut niin lisää soija ja anna olla n. 2 minuuttia.
4. Lisää kookosmaito.
5. Hauduta n. varttitunti.
E: Ja lopuksi voi tirauttaa limeä sinne. Se antaa mukavan kirpakan maun kastikkeeseen.
A-luokan riisin tunnistaa siitä, että se on pitkäjyväistä ja vuoden vanhaa, silloin se riisi on parhaimillaan.
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit