Marabou Premium on tämä, muistaakseni Cittarista.hatey kirjoitti:Mistä noin tummaa saa?Anniel kirjoitti:Pari palasta tummaa suklaata (86%)
Ruokatopic
-
- Viestit: 17687
- Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Anniel »
-
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »
Taviskaupasta noin tummaaAnniel kirjoitti:Marabou Premium on tämä, muistaakseni Cittarista.hatey kirjoitti:Mistä noin tummaa saa?Anniel kirjoitti:Pari palasta tummaa suklaata (86%)
![Pettynyt [:/]](./images/smilies/icon_eek.gif)
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
Varmaan Stockaltakin saa.hatey kirjoitti:Taviskaupasta noin tummaaAnniel kirjoitti:Marabou Premium on tämä, muistaakseni Cittarista.hatey kirjoitti:Mistä noin tummaa saa?Anniel kirjoitti:Pari palasta tummaa suklaata (86%)Wau, täytyy pitää silmät auki...
![Iso hymy [:D]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
- Viestit: 13180
- Liittynyt: 30.12.2004 klo 15.09
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mikastus »
Kappas sattumaa!Anniel kirjoitti:Ei-mitään-ruokaa-jääkaapissa aka purkkihernaripäivä!
Tänään evääksi edukasta Rainbow hernekeittoa. Kuullotin sipulia ja Lidlin Choruzo paprikasalamisilppua sattumiksi, suurustinkin kuulloketta aavistuksen ja heitin kaikki kasariin. Sain vähän sitä ns. ruhoa evääseen. Sinapin jämätkin sinne meni. Paahdettua leipää kyytiläiseksi, ja toki olen maitopoikiakin. Ei ollut huonoa, oikeastaan jopa maittavaa. Hinnaksi ei varmaankaan tullut kuin joitain hassuja kilosentin osia, joten siihen täytyy tämäkin elämys suhteuttaa. No, ensi kerralla sitten turvotan omat herneeni sekä keittelen savuluuni kunnolla. Ja panen sitten hiukan pakkaseenkin.
Olenko pervo kun hernekeitto on mielestäni ihan ykkösevästä, ja sen nysvääminenkin on hauskaa? En kai. Puolustaudun sillä että jotkut omituiset tykkäävät jopa jostain maksalaatikosta.
Jälkiruokasuklaani on kylläkin vain Pandan Hurmaavaa Tummaa (vaivaiset 49%). Veteleehän nyt tätäkin.
-
- Viestit: 4424
- Liittynyt: 13.3.2011 klo 2.38
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Citruuna »
Et varmaan oo. Minustakin, mutta vain itsekeitetty, purkkisopasta en tykkää.mikastus kirjoitti:
Olenko pervo kun hernekeitto on mielestäni ihan ykkösevästä, ja sen nysvääminenkin on hauskaa?
-
- Viestit: 13180
- Liittynyt: 30.12.2004 klo 15.09
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mikastus »
Kieltämättä ne ovat lähes kuin eri ruokalaji. Pidän silti molemmista. Ja valkoisista sekä ruskeista pavuista. Palkopavut, linssit ja muut herneet myös ovat lähellä suuta, sydäntäkin.Citruuna kirjoitti:Et varmaan oo. Minustakin, mutta vain itsekeitetty, purkkisopasta en tykkää.mikastus kirjoitti:Olenko pervo kun hernekeitto on mielestäni ihan ykkösevästä, ja sen nysvääminenkin on hauskaa?
Avaan nyt parvekkeen oven hetkeksi
![Punastuu [:$]](./images/smilies/icon_redface.gif)
-
- Viestit: 5294
- Liittynyt: 13.4.2007 klo 13.13
- Paikkakunta: Turku
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja vinouma »
/V
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Viestit: 7466
- Liittynyt: 28.5.2004 klo 1.44
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja tosikko »
Ei helevetti kun näyttää herkulliselta, kuola alkoi jo valumaan näppikselle. Olen kohta Turussa kieli jäätyneenä Tauvon ovenkahvaan.Tauvo kirjoitti:[Nyt taas Turussa ja ruokana: entrecoteta, herkkusieniä, paprikaa, tomaattia, chiliä, sipulia, valkosipulia, nuudeleita ja pussisoosia (Oyster & Spring onion).
Juomana Jeesuksen verta. Jälkiruokajuomaksi leikattua konjakkia.
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
Perjantaitosikko kirjoitti:… Olen kohta Turussa kieli jäätyneenä Tauvon ovenkahvaan.
![Pettynyt [:/]](./images/smilies/icon_eek.gif)
-
- Viestit: 3840
- Liittynyt: 10.6.2011 klo 21.29
- Paikkakunta: Hki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jussi68 »
Lauantaina Tauvo tarjoaa paistettua tosikon kieltä, mahdollisesti jonkun hyvän kastikkeen kera.Kain kirjoitti:Perjantaitosikko kirjoitti:… Olen kohta Turussa kieli jäätyneenä Tauvon ovenkahvaan.
JL
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Kain »
Kielimiehiä.Jussi68 kirjoitti:Lauantaina Tauvo tarjoaa paistettua tosikon kieltä, mahdollisesti jonkun hyvän kastikkeen kera.Kain kirjoitti:Perjantaitosikko kirjoitti:… Olen kohta Turussa kieli jäätyneenä Tauvon ovenkahvaan.
JL
![Pettynyt [:/]](./images/smilies/icon_eek.gif)
-
- Viestit: 15280
- Liittynyt: 14.1.2011 klo 20.24
- Paikkakunta: Riihimäki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja tuomaril »

-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja eskofot »
Lidlissä on tuossa luokassa muutes paras hinta-laatusuhde.Tauvo kirjoitti:Varmaan Stockaltakin saa.
-
- Viestit: 2744
- Liittynyt: 27.7.2007 klo 11.36
- Paikkakunta: Kotka
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja richidi »
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
Ensin possun kylkeä suikaleina pataan, ruskistus. Hirvi samassa olomuodossa perään ja ruskistus. Ruhon osasta ei ole tietoa, jotain paistia. Sipulia joukkoon ja murskattuja katajanmarjoja sekä suolaa ja pippuria. Metsäsieniä mukaan. Olutta vähän nesteeksi ja haudutusta kannen alla kolme varttia. Vähän lihalientä ja purkki tomaattipyrettä ja vielä tovi hauduttelua. Tai on se siellä jo hautunut aika pitkän tovin. Valkosipuliakin laitoin jossain vaiheessa.
En taida jaksaa keittää perunoita tai muutakaan, vaan vetäsen pelkkää pataa. Parin tunnin päästä pitäisi kuitenkin jaksaa syödä jouluruokaa.
Hirveä oli n. puoli kiloa, possua 200 g, sipuleita kolme ja pakstettuja sieniä ehkä desin verran. Muut määrät voi vetää hatusta. Ja nämäkin.
-
- Viestit: 7383
- Liittynyt: 10.6.2009 klo 22.08
- Paikkakunta: Tuusula
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Peitsamo »
-
- Porttikiellossa
- Viestit: 3689
- Liittynyt: 22.2.2004 klo 19.31
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja adele »
Suurustat juustolla sienikeiton.Peitsamo kirjoitti:Miten suosittelette mustanpekan nautittavaksi?
-
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »
Itse tykkään siittä ihan siitä vaan pelkälteen, tai paahdetun ruisleipäksen päällä.Peitsamo kirjoitti:Miten suosittelette mustanpekan nautittavaksi?
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
- Viestit: 7383
- Liittynyt: 10.6.2009 klo 22.08
- Paikkakunta: Tuusula
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Peitsamo »
![Hymy [:)]](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- Porttikiellossa
- Viestit: 3689
- Liittynyt: 22.2.2004 klo 19.31
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja adele »
Pari sipulia silputaan + yksi valkosipuli puristetaan joukkoon.
Reilusti hyvää oliiviöljyä (tai itse maustettua valkosipulioliiviöljyä) korkealaitaiseen pannuun tai valurautapataan, jossa ensin kuullotat sipulit.
Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisäät joukkoon 3,5 desiä risottoriisiä (mikään muu riisi on ehdoton no-no. Kysy italialaista risottoriisiä kaupasta) Kuullotat riisit sipulien joukossa. Samalla voi heittää joukkoon teelusikallisen jauhettua mustaapippuria.
Kun riisit ovat hieman antautuneet, lorautat sekaan litrasta kuumaa kasvislientä, jonka olet tehnyt vedestä ja laadukaasta kasvisliemifondista (ei siis niitä kuutioita) pari desiä ja annat imeytyä samalla aika ajoin sekoittaen.
Kun kasvisliemi on imeytynyt lisää sitä desi-pari kerrallaan ja annat imeytyä.
Kun olet lisännyt puolet kasvisliemestä, lisäät nesteenä 2dl valkoviiniä. Kaada osa kokin omaan lasiin ja nauti.
Samalla pistät joukkoon reilusti viime viikonloppuna jäisinä poimittua suppilovahveroita tai sitten kuivattuja suppilovahveroita (jotka olet herättänyt kostuttamalla ne kasvisliemessä)
Kun taas riisi näyttää tarvitsevan kostuketta, lisäilet pari desiä kuumaa kasvislientä kerrallaan, kunnes riisi on juuri sopivan "al dente".
Sekoita joukkoon pari desiä raastettua parmesania tai gran padanoa, sekä iso nokare voita. Sammuta liesi. Laita kansi risoton päälle ja odota 10-15 minuuttia. Nauti.
Yksi eurooppalaisen kulinarismin hienoimpia tuotteita.
-
- Viestit: 7383
- Liittynyt: 10.6.2009 klo 22.08
- Paikkakunta: Tuusula
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Peitsamo »
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
-
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »
![Neutraali [:|]](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit