Mitenhän nuo ulkomaan elävät paistavat ne pekonit aamiaspöytään: hotelleissa esim amerikanmaassa pekoni on sellaista kuivan rapsakkaa. Tietysti voidaan varmuudella todeta, että enemmän on paistettu, mutta en minä silti onnistu pääsemään aivan samaan vaikka pidennän paistoaikaa kuinka.Hieno kirjoitti:Iltapalaksi tuli syötyä pekonia
Ruokatopic
-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja eskofot »
-
- Viestit: 4927
- Liittynyt: 10.5.2005 klo 12.56
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja gramdel »
Luultavasti tekevät uunissa. Pannulla paistaessa pannu ei saa olla liian kuuma.eskofot kirjoitti:Mitenhän nuo ulkomaan elävät paistavat ne pekonit aamiaspöytään: hotelleissa esim amerikanmaassa pekoni on sellaista kuivan rapsakkaa. Tietysti voidaan varmuudella todeta, että enemmän on paistettu, mutta en minä silti onnistu pääsemään aivan samaan vaikka pidennän paistoaikaa kuinka.Hieno kirjoitti:Iltapalaksi tuli syötyä pekonia
http://gramdel.kapsi.fi/
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4796
- Liittynyt: 8.11.2004 klo 23.34
- Paikkakunta: Espoo
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jjpeltola »
Minä paistan valurautapannulla - pitkään. Tommoset 15-30 minuuttia ja hyvin miedolla lämmöllä. Ei ihan pysty pitää kättä pannulla mutta melkein. Ja lihasta tulee tummaa tiilenpunaista. On rapeaa!eskofot kirjoitti:Mitenhän nuo ulkomaan elävät paistavat ne pekonit aamiaspöytään: hotelleissa esim amerikanmaassa pekoni on sellaista kuivan rapsakkaa. Tietysti voidaan varmuudella todeta, että enemmän on paistettu, mutta en minä silti onnistu pääsemään aivan samaan vaikka pidennän paistoaikaa kuinka.Hieno kirjoitti:Iltapalaksi tuli syötyä pekonia
-
- Viestit: 5531
- Liittynyt: 8.3.2005 klo 18.18
- Paikkakunta: Jyväskylä MLK
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja M.P.T »
-
- Viestit: 277
- Liittynyt: 7.5.2008 klo 17.49
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jarel »
Minä teen näin:eskofot kirjoitti: Mitenhän nuo ulkomaan elävät paistavat ne pekonit aamiaspöytään: hotelleissa esim amerikanmaassa pekoni on sellaista kuivan rapsakkaa.
Uunipellille leivinpaperi, nakkele pekonit päälle, paista uunissa (250°C) noin 4 minuuttia, pelti ulos, käännä pekonit toisin päin, takaisin uuniin noin 4 min, pekonit ulos
ja talouspaperin päälle hetkiseksi, että ylimääräinen rasva imeytyy pois ja voilá, sinulla on rapeata pekonia purtavaksi.
Paistoaika riippuu tietty siitä miten uuni pelittää, toisessa joutuu paistaan pitempään toisessa vähemmän aikaa.
Eikä tule kummemmin sotkuakaan toisin kuin pannulla paistaessa.
-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja eskofot »
WUT? Puoli tuntia? En kyllä tuollaisia aikoja ole kokeillut, ja mieto lämpö. Ok, menee testaukseen tämä. Tumma tiilenpuna oli avainsana.jjpeltola kirjoitti:Minä paistan valurautapannulla - pitkään. Tommoset 15-30 minuuttia ja hyvin miedolla lämmöllä. Ei ihan pysty pitää kättä pannulla mutta melkein. Ja lihasta tulee tummaa tiilenpunaista. On rapeaa!eskofot kirjoitti:Mitenhän nuo ulkomaan elävät paistavat ne pekonit aamiaspöytään: hotelleissa esim amerikanmaassa pekoni on sellaista kuivan rapsakkaa. Tietysti voidaan varmuudella todeta, että enemmän on paistettu, mutta en minä silti onnistu pääsemään aivan samaan vaikka pidennän paistoaikaa kuinka.Hieno kirjoitti:Iltapalaksi tuli syötyä pekonia
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
Sanoisinpa, että tässä on yksi rapeuden edellytys.Jarel kirjoitti:--- ja talouspaperin päälle hetkiseksi, että ylimääräinen rasva imeytyy pois ---
-
- Viestit: 3982
- Liittynyt: 6.3.2010 klo 18.19
- Paikkakunta: Kempele
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iDock »
- iPhone 12 Pro - 128 Gt
- iPad Pro 2. gen - 128 Gt - WiFi
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Leivinpaperin laadulla lienee merkitys. Ostin taannoin Pirkka-leivinpaperia, kun kaupassa ei ollut muuta. Pekonit juuttuivat siihen niin sitkeästi kiinni, että irtirapsutteluun sai kulumaan hyvän tovin ja hermot olivat riekaleina. Pekonien pelastaminen kuitenkin kannatti, niin että sain tehtyä Clubsandwichin. Tosin pekonit eivät olleet enää yhtenä kauniina suikaleena vaan ne menivät rikki.Jarel kirjoitti: Minä teen näin:
Uunipellille leivinpaperi, nakkele pekonit päälle,--
-
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
- Viestit: 15280
- Liittynyt: 14.1.2011 klo 20.24
- Paikkakunta: Riihimäki
-
- Viestit: 3840
- Liittynyt: 10.6.2011 klo 21.29
- Paikkakunta: Hki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jussi68 »
Tolla tavalla tulee pekoni paistettua, pannuvalmistuksesta tulee turhaa käryä kämppään.Jarel kirjoitti:Minä teen näin:eskofot kirjoitti: Mitenhän nuo ulkomaan elävät paistavat ne pekonit aamiaspöytään: hotelleissa esim amerikanmaassa pekoni on sellaista kuivan rapsakkaa.
Uunipellille leivinpaperi, nakkele pekonit päälle, paista uunissa (250°C) noin 4 minuuttia, pelti ulos, käännä pekonit toisin päin, takaisin uuniin noin 4 min, pekonit ulos
ja talouspaperin päälle hetkiseksi, että ylimääräinen rasva imeytyy pois ja voilá, sinulla on rapeata pekonia purtavaksi.
Paistoaika riippuu tietty siitä miten uuni pelittää, toisessa joutuu paistaan pitempään toisessa vähemmän aikaa.
Eikä tule kummemmin sotkuakaan toisin kuin pannulla paistaessa.
Itse käytän 200-asteista uunia ja 5 + 5 minuutin paistoaikaa, toimii
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
JL
-
- Viestit: 3982
- Liittynyt: 6.3.2010 klo 18.19
- Paikkakunta: Kempele
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iDock »
Niin ontuomaril kirjoitti:Kanaa ja riisiä. Hywäääää

- iPhone 12 Pro - 128 Gt
- iPad Pro 2. gen - 128 Gt - WiFi
-
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iMies »
Aika heikosti sujuu taas tämä painonpudotus
![Iso hymy [:D]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
- Viestit: 3764
- Liittynyt: 17.7.2010 klo 13.13
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja redhat »
Kuulostaa erittäin hyvältä! Näläkä tulloo...iMies kirjoitti:Iltapalaksi kaksi kunnolla palvattua ja hitaasti paistettua ryynimakkaraa, mausteiksi itse tehtyä suppilovahverohilloketta ja hunajasinappia. Kyytipojaksi mukavasti karhunvatukalta maistuvaa punaviiniä.
Aika heikosti sujuu taas tämä painonpudotus
http://sisainenaani.com
-
- Viestit: 21480
- Liittynyt: 27.11.2005 klo 22.21
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja arisel »
Uunissa suht miedolla lämmöllä, useamman pellillisen paistamiseen kiertoilma päälle. Sulanut rasva talteen ja kastikkeeksi, suolaa ja mustaa tai valkopippuria päälle! 8)gramdel kirjoitti:Luultavasti tekevät uunissa. Pannulla paistaessa pannu ei saa olla liian kuuma.eskofot kirjoitti:Mitenhän nuo ulkomaan elävät paistavat ne pekonit aamiaspöytään: hotelleissa esim amerikanmaassa pekoni on sellaista kuivan rapsakkaa. Tietysti voidaan varmuudella todeta, että enemmän on paistettu, mutta en minä silti onnistu pääsemään aivan samaan vaikka pidennän paistoaikaa kuinka.Hieno kirjoitti:Iltapalaksi tuli syötyä pekonia
Liian kuuma pannu tosiaan roiskii rasvaa hellalle.
Perunalastun rapeat hyvin ohuet siivut ovat parhaita!Mikael K. kirjoitti:Leivinpaperin laadulla lienee merkitys. Ostin taannoin Pirkka-leivinpaperia, kun kaupassa ei ollut muuta. Pekonit juuttuivat siihen niin sitkeästi kiinni, että irtirapsutteluun sai kulumaan hyvän tovin ja hermot olivat riekaleina. Pekonien pelastaminen kuitenkin kannatti, niin että sain tehtyä Clubsandwichin. Tosin pekonit eivät olleet enää yhtenä kauniina suikaleena vaan ne menivät rikki.Jarel kirjoitti: Minä teen näin:
Uunipellille leivinpaperi, nakkele pekonit päälle,--
![Iso hymy [:D]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Totta. Pitääkin huomenna syödä aamiaiseksi pekonia. Oma reseptini normaalisti on paistaa pekonit. Aluksi pannu aivan kuumaksi ja pekonit pannulle. Alkukäristyksen jälkeen lämpötila alas ja odottelua. Sen jälkeen paperin päälle kuivumaan ja samalla voi paistaa seuraksi munakkaan. Vielä hieman paahtoleipää ja appelsiinimarmeladia sekä kahvia niin maku saa päivän alkamaan hymyillen.arisel kirjoitti: Perunalastun rapeat hyvin ohuet siivut ovat parhaita!
-
- Viestit: 17687
- Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Anniel »
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)

-
- Viestit: 21480
- Liittynyt: 27.11.2005 klo 22.21
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja arisel »
![Pirullinen [6]](./images/smilies/icon_twisted.gif)
-
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
Minä valelen sillä aina itseni aamupalan jälkeen. Menee vähän tiukemmatkin alusvaatteet liukkaasti päälle.arisel kirjoitti:^ Muista ottaa paistaessa irronnut rasva talteen! Herkkukastike rapeiden pekonisiivujen päälle!
-
- Viestit: 2744
- Liittynyt: 27.7.2007 klo 11.36
- Paikkakunta: Kotka
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja richidi »
-
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
- Viestit: 4384
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 10.52
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja eskofot »
-
- Viestit: 2744
- Liittynyt: 27.7.2007 klo 11.36
- Paikkakunta: Kotka
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja richidi »
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit