^ Olen kyllä tietoinen sokeripitoisuudesta - ei se muuten niin makea olisi, mutta huomionarvoista on se, ettei makeutta ole saatu aikaan kaatamalla sokerisäkkiä hillopurnukkaan; muistaakseni joissain ostamissani hilloissa on ollut
lisättyä sokeria joku 60%...
Paljonko kirsikoissa mahtaa sokereita olla luonnostaan? Tuoreessa marjassa tietysti vähemmän kuin hillossa, jossa nestettä on poistettu. Samahan se kaikissa hedelmissä ja marjoissa on, sokeria on vaikkei sitä lisättäisi - ja happoja, joiden vuoksi jätän tietyt marjat syömättä tai nautiskelen niitä vain satunnaisesti pieniä määriä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Cerasus
Cerasus on ruusukasveihin lukeutuvan Prunus-suvun alasuku, johon kuuluvat varsinaiset kirsikat. Sen lajit poikkeavat varsin paljon muista Prunus-suvun hedelmäpuista eli luumuista, aprikooseista, manteleista ja persikoista.[1] Kirsikkapuun hedelmiä ovat kirsikat.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Prunus_avium - Imeläkirsikka
http://fi.wikipedia.org/wiki/Prunus_cerasus - Hapankirsikka
http://fi.wikipedia.org/wiki/Prunus_pensylvanica - Pilvikirsikka
http://fi.wikipedia.org/wiki/Prunus_mahaleb - Veikselinkirsikka
Sokeripitoisuuksista ei noissa ole tietoa.
No niin, kannatti ruveta tonkimaan - löytyi tämmöinenkin:
Belfruit 75% - Kirsikkahillo
Belfruit kirsikkahillon intensiivinen maku muuttaa aamiaisesi makuelämykseksi. Terveystietoiset nautiskelijat voivat hyvällä omatunnolla nautiskella 75% kirsikkahillosta jossa sokerimäärä on huomattavasti alhaisempi kuin tavallisissa hilloissa. Zentiksen hillot valmistetaan Aachenissa, Saksassa.
Ainesosat: 75% Kirsikka, sokeri, glukoosi-fruktoosi siirappi, hyytelöimisaine (pektiini),sitruunahappo. 100 g tuotetta sisältää 75 g hedelmää, säilyvyys avattuna jääkaapissa 3 viikkoa. Hedelmäpitoisuuden takia avattua tuotetta tulisi säilyttää jääkaapissa ja käyttää puhdasta otinta.
75-Frucht-Schwarzkirsche_carrousel Ravintoarvo 100g
Energiaa KJ 735/ kcal 173
Proteiinia 0,7g
Hiilihydraatteja 40g
- joista sokereita 39g
Rasvaa 0,2g
- joista tyydyttyneitä 0,05g
Ravintokuituja 1,7g
Natriumia 0,02g
Ja samalta sivulta löytyi aiemmin mainitsemani Fiskarsin Ruukista ostamani kirsikkahillo - äskettäin tyhjennetty purkki olikin vielä lasinkeräysastiassa!
Belfrutta Kirsikkahillo 340 g
Belfrutta kirsikkahillon kesäinen maku ja hurmaava tuoksu tekevät aamiaisestasi hemmotteluhetken. Kirsikan palat ja 50 g hedelmää / 100 g hilloa antavat hillolle runsaan maun joka sopii niin paahtoleivälle, jugurttiin kuin leivonnaisiinkin. Zentiksen hillot valmistetaan Aachenissa, Saksassa.
Ainesosat: 50% Kirsikka, sokeri, glukoosi-fruktoosi siirappi, hyytelöimisaine pektiini(E 440), happamuudensäätöaine sitruunahappo(E330). 100 g tuotetta sisältää 50 g hedelmää.
Belfrutta-Auslese-Sauerkirsche_carrousel Ravintoarvo 100g
Energiaa KJ 949/ kcal 223
Proteiinia 0,5g
Hiilihydraatteja 54g
-joista sokereita 50g
Rasvaa 0,2g
- joista tyydyttyneitä 0,05g
Ravintokuituja 1g
Natriumia 0,02g