![Hymy [:)]](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ruokatopic
-
- Viestit: 4424
- Liittynyt: 13.3.2011 klo 2.38
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Citruuna »
![Hymy [:)]](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Tarkoitus on saada riittävän isossa vesihauteessa ja lämpömittarin avulla lämpötila sopivaksi (52°). Vinkki lämpötilaan löytyi Hyvän maun rajalla-sivujen kokeesta. KVG-menetelmällä aiheesta löytyy kaikenlaista tietoa ja ns. tietoa. En omista astianpseukonetta, joten päätin kokeilla korvikkeena uunia. Varsinkin, kun kala on jo valmiiksi tyhjiöpakattu. Raportti onnistumisesta seuraa myöhemmin.hks kirjoitti:Sous vide vaatii suhteellisen tarkan lämpötilakontrollin ja tämä ei uunissa oikein onnistu.Mikael K. kirjoitti:Takaisin puihin eli aiheeseen. Oletteko kokeilleet Sous vide-tekniikkaa kokkaamisessa? Jos olette niin löytyisikö teiltä hyviä vinkkejä kirjolohen suhteen? Tarkoitus olisi kypsentää lohi Sous vide-tekniikalla uunissa vesihauteessa. Lisäkkeenä olisi tarkoitus tarjoilla uusia perunoita ja kastikkeena ruohosipulilla ryyditettyä kermaviilikastiketta.
see 64,5 asteiset kananmunat http://makustelijat.blogspot.fi/2011/11 ... munaa.html
-
- Viestit: 943
- Liittynyt: 10.7.2005 klo 16.30
- Paikkakunta: Turku
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hks »
Tjooh itse olen sousvideen kyllä luokitellut enemmän tuonne insinööri-pornon puolelle, en näe kovinkaan paljon lisäarvoa noissa makujen puolesta. Sitten tietysti sopivan tiiviissä kääreessä kypsentämiset erikseen.Mikael K. kirjoitti:Tarkoitus on saada riittävän isossa vesihauteessa ja lämpömittarin avulla lämpötila sopivaksi (52°). Vinkki lämpötilaan löytyi Hyvän maun rajalla-sivujen kokeesta. KVG-menetelmällä aiheesta löytyy kaikenlaista tietoa ja ns. tietoa. En omista astianpseukonetta, joten päätin kokeilla korvikkeena uunia. Varsinkin, kun kala on jo valmiiksi tyhjiöpakattu. Raportti onnistumisesta seuraa myöhemmin.hks kirjoitti:Sous vide vaatii suhteellisen tarkan lämpötilakontrollin ja tämä ei uunissa oikein onnistu.Mikael K. kirjoitti:Takaisin puihin eli aiheeseen. Oletteko kokeilleet Sous vide-tekniikkaa kokkaamisessa? Jos olette niin löytyisikö teiltä hyviä vinkkejä kirjolohen suhteen? Tarkoitus olisi kypsentää lohi Sous vide-tekniikalla uunissa vesihauteessa. Lisäkkeenä olisi tarkoitus tarjoilla uusia perunoita ja kastikkeena ruohosipulilla ryyditettyä kermaviilikastiketta.
see 64,5 asteiset kananmunat http://makustelijat.blogspot.fi/2011/11 ... munaa.html
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Minä en osaa vielä luokitella sitä, joten päätin kokeilla onko puheissa perää eli vaikuttaako se ruoan makuun. Ainakin näin voisi kuvitella, kun ranskalaiset ovat keksinnön tai idean takana.hks kirjoitti:
Tjooh itse olen sousvideen kyllä luokitellut enemmän tuonne insinööri-pornon puolelle, en näe kovinkaan paljon lisäarvoa noissa makujen puolesta. Sitten tietysti sopivan tiiviissä kääreessä kypsentämiset erikseen.
-
- Viestit: 943
- Liittynyt: 10.7.2005 klo 16.30
- Paikkakunta: Turku
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hks »
Joo vaatiihan se ainakin sen sirkulaattorin oston jos meinaa sillä enemmänkin kokkailla, fat duckissahan sitä paljon? käytetään että kaippa se on tekijästäkin kiinniMikael K. kirjoitti:Minä en osaa vielä luokitella sitä, joten päätin kokeilla onko puheissa perää eli vaikuttaako se ruoan makuun. Ainakin näin voisi kuvitella, kun ranskalaiset ovat keksinnön tai idean takana.hks kirjoitti:
Tjooh itse olen sousvideen kyllä luokitellut enemmän tuonne insinööri-pornon puolelle, en näe kovinkaan paljon lisäarvoa noissa makujen puolesta. Sitten tietysti sopivan tiiviissä kääreessä kypsentämiset erikseen.

-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Oletko valmistanut Sous vide-tekniikalla ruokaa vai puhutko aiheesta muuten vaan? Jos olet valmistanut niin anna muutama hyvä vinkki. Jos et niin en välttämättä ymmärrä asennettasi. Se vaatisi hieman selittämistä ja tarkentamista.hks kirjoitti:
Joo vaatiihan se ainakin sen sirkulaattorin oston jos meinaa sillä enemmänkin kokkailla, fat duckissahan sitä paljon? käytetään että kaippa se on tekijästäkin kiinni
-
- Viestit: 943
- Liittynyt: 10.7.2005 klo 16.30
- Paikkakunta: Turku
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hks »
Olen valmistanut, en tosin ammattilaisvälineillä vaan ns. homemade menetelmällä.Mikael K. kirjoitti:Oletko valmistanut Sous vide-tekniikalla ruokaa vai puhutko aiheesta muuten vaan? Jos olet valmistanut niin anna muutama hyvä vinkki. Jos et niin en välttämättä ymmärrä asennettasi. Se vaatisi hieman selittämistä ja tarkentamista.hks kirjoitti:
Joo vaatiihan se ainakin sen sirkulaattorin oston jos meinaa sillä enemmänkin kokkailla, fat duckissahan sitä paljon? käytetään että kaippa se on tekijästäkin kiinni
En oikein osaa antaa hyviä vinkkejä? lämpökontrolli vaan tarkaksi niin siinähän se on

-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Kokeilemallahan se selviää. Luulisi uunin lämpötilan olevan riittävän tarkka, kun sen säätää lämpömittarin avulla. Samoin arvelisin vesihauteen toimivan, kun lämpö siirtyy vedessä kaiketi varsin hyvin. Raportoin myöhemmin mikä oli lopputulos.hks kirjoitti: Olen valmistanut, en tosin ammattilaisvälineillä vaan ns. homemade menetelmällä.
En oikein osaa antaa hyviä vinkkejä? lämpökontrolli vaan tarkaksi niin siinähän se on
-
- Viestit: 9640
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
-
- Viestit: 2491
- Liittynyt: 1.7.2006 klo 15.49
- Paikkakunta: Ulkomaat
-
- Viestit: 981
- Liittynyt: 10.3.2012 klo 15.07
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Harkoosi »

-
- Viestit: 981
- Liittynyt: 10.3.2012 klo 15.07
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Harkoosi »

-
- Viestit: 1202
- Liittynyt: 21.9.2009 klo 18.02
- Paikkakunta: Rovaniemi
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja K_Kolja »
Meillä tehtiin itse pizzaa, täytteinä broileria, tomaattia, paprikaa ja halloumia. Halloumi oli uusi kokemus pizzan päällä, sopi oikein kyvin.
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
mutta ehkä siksi olen satunnaisesti
ihan siedettävä ihminen.
-Jarkko Martikainen
-
- Viestit: 3086
- Liittynyt: 16.5.2007 klo 11.40
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja carrbon »
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
Hyvää se silti tulee olemaan...
-
- Viestit: 3840
- Liittynyt: 10.6.2011 klo 21.29
- Paikkakunta: Hki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jussi68 »
Toi on muuten totta, ei se tulisuus mikään itseisarvo ole... kyllä sen pitää maistuakinTauvo kirjoitti:Tortilloja ajattelin askarrella. Toivottavasti tuli tällä kertaa hankittua maukasta chiliä. Välillä kun tuppaa olemaan mautonta, vaikka olisi tulta, puuttuu luonne.
Hyvää se silti tulee olemaan...
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
Muistaako kukaan (tai löytyykö netistä, en itse 5 min. Googlauksella löytänyt), Soppamies-Syrjänen valmisti yhdessä jaksossa
salvialla ja pekonilla ryyditettyjä broilerifileitä, oheen tuli retiisi-valkkari-soossi
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
Tuota herkkua on tullut tehtyä useasti, mutta nyt en löydä ohjetta siihen retiisi-soossiin
![Surullinen [:(]](./images/smilies/icon_sad.gif)
-
- Viestit: 981
- Liittynyt: 10.3.2012 klo 15.07
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Harkoosi »
On tullu joka ilta syödä mansikoita kupillinen, tässä taas niillä herkuttelen
-
- Viestit: 3840
- Liittynyt: 10.6.2011 klo 21.29
- Paikkakunta: Hki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jussi68 »
Mielestäni monet "puolivalmisteet" hakkaavat pikaruoan 6-0.Harkoosi kirjoitti:Kyllä ne jotkut pussiruuat minun suuhun maistuu oikein hyviltä, toki myös oikeat ruuat, tai ainakin jotkut niistä
Esim. Pirkka Mexikon Pata...
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Viestit: 13087
- Liittynyt: 2.5.2009 klo 14.39
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Tauvo »
Oikein maittava välipala ja helppo pimpata maukkaammaksi sotkemalla sekaan maun mukaan erilaista roinaa...Jussi68 kirjoitti:Mielestäni monet "puolivalmisteet" hakkaavat pikaruoan 6-0.Harkoosi kirjoitti:Kyllä ne jotkut pussiruuat minun suuhun maistuu oikein hyviltä, toki myös oikeat ruuat, tai ainakin jotkut niistä
Esim. Pirkka Mexikon Pata...
-
- Viestit: 3840
- Liittynyt: 10.6.2011 klo 21.29
- Paikkakunta: Hki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jussi68 »
Juuri näin, turha hifistely pois "arkimurkinoinnista", niin jaksaa "paremmalla ajalla" (viikonloppuisin) rakentaa vaativampiaTauvo kirjoitti:Oikein maittava välipala ja helppo pimpata maukkaammaksi sotkemalla sekaan maun mukaan erilaista roinaa...Jussi68 kirjoitti:Mielestäni monet "puolivalmisteet" hakkaavat pikaruoan 6-0.Harkoosi kirjoitti:Kyllä ne jotkut pussiruuat minun suuhun maistuu oikein hyviltä, toki myös oikeat ruuat, tai ainakin jotkut niistä
Esim. Pirkka Mexikon Pata...
kokonaisuuksia 8)
Tollaiseen pataan (esim. juuri tuohon Pirkka Mexikon pataan) kun lisää naudan (paisti)jauhelihaa, se on ihan ok-kamaa.
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 51597
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Viestit: 8114
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 22.46
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja darthmother »
Minä osaan 8) koska osaan lähes mitä vain.amanita kirjoitti:Systeri kävi ranskalaismarkkinoilla Vähätorilla ja toi maistiaisia. Jumalaisen ihanaa oli varsinkin juuri paistettu vaalea patonki. Miksi, oi miksi ei Suomessa osata tehdä samanlaisia uskomattoman rapeita ja maukkaita patonkeja? Syön yleensä vain tummaa leipää, mutta herkkuhampaan jomottaessa ostaisin tuollaisen ja voisin jopa vaivautua sen jostain pitemmältäkin noutamaan.
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 51597
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
Kun Ryttylän suunnalta seuraavan kerran leviää paistuvan patongin tuoksu tänne Turkuun asti, innostan Minnin kiitolaukkaan ja saavun noutamaan maistiaisia. Oletko valmis?darthmother kirjoitti:Minä osaan 8) koska osaan lähes mitä vain.amanita kirjoitti:Systeri kävi ranskalaismarkkinoilla Vähätorilla ja toi maistiaisia. Jumalaisen ihanaa oli varsinkin juuri paistettu vaalea patonki. Miksi, oi miksi ei Suomessa osata tehdä samanlaisia uskomattoman rapeita ja maukkaita patonkeja? Syön yleensä vain tummaa leipää, mutta herkkuhampaan jomottaessa ostaisin tuollaisen ja voisin jopa vaivautua sen jostain pitemmältäkin noutamaan.
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Viestit: 8114
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 22.46
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja darthmother »
Aina valmisamanita kirjoitti:Kun Ryttylän suunnalta seuraavan kerran leviää paistuvan patongin tuoksu tänne Turkuun asti, innostan Minnin kiitolaukkaan ja saavun noutamaan maistiaisia. Oletko valmis?darthmother kirjoitti:Minä osaan 8) koska osaan lähes mitä vain.amanita kirjoitti:Systeri kävi ranskalaismarkkinoilla Vähätorilla ja toi maistiaisia. Jumalaisen ihanaa oli varsinkin juuri paistettu vaalea patonki. Miksi, oi miksi ei Suomessa osata tehdä samanlaisia uskomattoman rapeita ja maukkaita patonkeja? Syön yleensä vain tummaa leipää, mutta herkkuhampaan jomottaessa ostaisin tuollaisen ja voisin jopa vaivautua sen jostain pitemmältäkin noutamaan.
-
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja iMies »
Olin ajatellut tänään vain grillata makkaroita iltasella, ja tein päivällä ihan sitä varten parit salaatit jääkaappiin tekeytymään. Vaan alkoi nämä aperatiivit sen verran nälättämään, että piti sitten kuitenkin vääntää pikaisesti jonkinlainen primi piatti.
Kaapin aineksista syntyi nopea spaghetti con pomodorini e salsiccia picante. Freesasin valko- ja kevätsipulia sekä mustapippuria hetken oliiviöljyssä ja lätkäsin perään puoli purkkia valmista pastakastiketta. Puolivälissä (5 min) lisäsin puoli tusinaa puolitettuja kirsikkatomaatteja, pieneksi hakattua mausteista makkaraa, kuivattua chiliä ja tuoretta timjamia.
Spagettina oli bavette (Barilla N:o 13), joka sopii näihin hommiin todella hyvin.
Pyöräytin lopuksi koko homman sekaisin kattilassa ja lorautin päälle oliiviöljyä. Hyvää oli - nyt jaksaa taas odottaa grillausta
![Iso hymy [:D]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit