Jussi68 kirjoitti:jjpeltola kirjoitti:Kuka #@!? on käyttänyt mun demi glace -varaston loppuun eikä ole edes kertonut mulle?
PS. Tulikos siitä jussin padasta syömäkelpoista?
Kiitos kysymästä, "ruukku" onnistui erittäin hyvin
Lihasta tuli mureaa ja maut olivat kohdillaan - teen toistekin!
Voin pistää ainekset & työvaiheet esille myöhemmin, autossa ei viitsi alkaa enempää kirjailemaan.
No niin, pistänpä "härkäruukun" tarinan esille... jos vielä muistan kaiken
Lihaa (naudan ulkopaisti) oli 800g. Se oli suikaleina, mutta kävin sen kuitenkin läpi, jotta suikaleet saatiin
suunnilleen saman kokoisiksi. Tässä ensimmäinen virhe - en marinoinut lihoja
Paistoin ne kauniiksi pannulla ja kippasin pataan.
Paistoin myös sipulia, valkosipulia, porkkanaa (siivuina), palsternakkaa (siivuina), mukulaselleriä (siivuina),
herkkusieniä, pekonia, paprikaa... olikohan siinä kaikki
Sekaan suolaa (jouduin lisäämään myöhemmin, mutta parempi noin päin), pippuria, Tabascoa, BBQ-kastiketta
(Hickory), ruokakermaa (aluksi 2,5dl, myöhemmin n. 1dl lisää) ja punaviiniä.
Haudutin miedolla lämmöllä, kannen alla, noin tunnin. Sitten lisäsin hillosipuleita ja maustekurkkua ja tarkistin
suolan (jota piti siis lisätä). Varttia myöhemmin poimin padasta testiannoksen - liha oli mureutunut ja muutkin
ainekset olivat sopivan kypsiä, ei kuitenkaan mitään mössöä.
Heitin pataan vielä muutaman lusikallisen Creme Bonjour savuporotuorejuustoa, antoi hyvä loppusilauksen 8)
Lisukkeeksi tein "gratiinin". Ostin kerran kaupasta Pirkka-pakastevihannespusseja, olivat tarjouksessa: 5 pussia
= 1,50€
Ladoin noita vihanneksia (käytin 3 pussia) vuokaan, väliin heitin juustoraastetta ja mausteita. Päälle ruokakermaa
ja uuniin. Yllättävän hyvä lisuke!