Ruokatopic
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Onneksi tilan emäntä muisti missä asun ja toi satsin tavaraa kotiovelle. Kiitos koronan, rouva oli kotona ottamassa liha-annoksen vastaan. Karetta tuli, paistia tuli, jauhelihaa tuli, lammasnakkia tuli ja 51 € meni.
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja KiKlo »
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4613
- Liittynyt: 8.11.2004 klo 23.34
- Paikkakunta: Espoo
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jjpeltola »
Ei ollenkaan pahannäköinen leipä – varsinkin jos vielä lauantain vaihtaa saman puljun ylikypsään palvikinkkuun.KiKlo kirjoitti:Someronpalvin täyslihalauantaita
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja KiKlo »
Palvia on aina kaapissa, kuten myös ”yökyntilän sydäntä”.jjpeltola kirjoitti:Ei ollenkaan pahannäköinen leipä – varsinkin jos vielä lauantain vaihtaa saman puljun ylikypsään palvikinkkuun.KiKlo kirjoitti:Someronpalvin täyslihalauantaita
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja KiKlo »
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 50701
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
Sen sijaan pohdituttaa, miten tuo keko tuli edes osapuilleen ns.sivistyneesti syödyksi. Lienee ollut pakko kaataa koko homma ja haarukkaveitsi-menetelmän avulla tunkeutua antiin.
Vaiko kuinka?
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja KiKlo »
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja KiKlo »
Toisaalta hampurilaisia on jopa ihan sormin syötäviä. Ommeinaa muuttuneet niin pieniksi, että jos käsin ottaa kiinni niin varmast puree omaan sormeen
-
- Viestit: 9610
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Sitten on sellaista "Scanburger"-lihaa, jonka rakenne on kuin ei olisikaan, jauhettu varmaan sataan kertaan niin hienoksi, että "liha" on yhtä suolaista mössöä, niin kuin eineslihapyllissä:
Mielummin syön vegeä tai turvetta kuin mössölihaa.
Sain äsken anopin piirakkaa, olipa hyvää!
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Kilohinta pari euroo, ihanan halpaa!Sianliha ja naudanliha, mekaanisesti eroteltu sianliha, vesi, gluteeniton korppujauho (riisi, kikherne, maissi), rypsiöljy, naudanrasva, mausteet (valkosipuli, sipuli, maustepippuri), maltodekstriini (maissi), perunakuitu, perunatärkkelys, dekstroosi, kamara, suola, lihaproteiinivalmiste (sika), stabilointiaineet (E450), aromit, sakeuttamisaine (E425i), väriaine (E150d), happamuudensäätöaineet (sitruunahappo). Lihapitoisuus 24 %.
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja KiKlo »
Paras biffi tulee rasvaisesta lihasta, makuasia onko hienoksi vai vähän karkeaksi jauhettua.
Itse suosin lammasta, rasvaa leikossa on sen 15%. Se sulaa grillissä. Suutuntumalta paras on vähän karkeampi, kuitenkin kaksinkertainen jauhatus.
Lapa, niska, rinta, kyljet on aika hyvää materiaalia.
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja KiKlo »
Meilä sensijaan tänää enempi roteiinit omasta takaa ja vähän pohjanmereltä.
Majoneesi (ja thousand islands) omista ankanmunista, leivällä ankanmuna sekä pohjanmeren rapuja.
Leipäkin on omasta takaa, tuli vähän turhankin pullava. Nousi aamusta asti tuossa aurinkoisella paikalla keittiön klasin takana. Muikunmätiä löytyi pakkasesta, oisko joululta jäänyt ja sille kyytipojaksi balsamicossa marinoitua purjoa.
Tästä on hjyvä laskeutua sinne paastoon, vaimikäsenyoli
-
- Viestit: 5445
- Liittynyt: 8.7.2012 klo 10.08
- Paikkakunta: Ilmajoki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jakovski »
KiKlo kirjoitti:Ravintoloiden burgeripihvit on yleensä ihan R2-nautaa (15-17%) rasvaa. Samasta tehdään sika-nauta, lisäämällä siihen sitä sikkoo (yl potkaleikkoa), n puolet.
Paras biffi tulee rasvaisesta lihasta, makuasia onko hienoksi vai vähän karkeaksi jauhettua.
Itse suosin lammasta, rasvaa leikossa on sen 15%. Se sulaa grillissä. Suutuntumalta paras on vähän karkeampi, kuitenkin kaksinkertainen jauhatus.
Lapa, niska, rinta, kyljet on aika hyvää materiaalia.
En ole koskaan lampaan jauhelihasta tehtyjä piffejä ole maistanut.. onko lie hyviä? Itse teen oman hampparipihvini talon omalla naudan jauhelihalla. Noin 10% rasvaa, mutta sen minkä rasvaisuudessa häviää, sen grillivoilla ja juustolla pelastan. Rasvaa pitää olla! Ja hieman mediumiksi vielä sisältä, niin aa että. Nirvanaan.
Ainiin, ettei höpöttelyksi menisi. Laitoin itte leikkaamani sisäfileen marinadipussiin. Huomenna grilliin ja sitä kautta suuhun.
Marinadiksi simppeliäkin simppelimpi.
1dl rypsiöljyä
Karkeaa merisuolaa/himalansuolaa tms myllystä
Pippuria myllystä
Omenaviinietikkaa pikkupikku loraus
Grillimaustetta noin 1-2tl.
-
- Viestit: 9610
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Ohessa vielä kuva siitä mitä sain aikaan.
-
- Viestit: 5445
- Liittynyt: 8.7.2012 klo 10.08
- Paikkakunta: Ilmajoki
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jakovski »
Olihan maittavia!!
-
- Viestit: 1095
- Liittynyt: 17.2.2014 klo 19.09
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja KiKlo »
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4613
- Liittynyt: 8.11.2004 klo 23.34
- Paikkakunta: Espoo
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja jjpeltola »
-
- Viestit: 7130
- Liittynyt: 8.5.2004 klo 10.33
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja PKivireki »
Taustalla autiotalosta varas..pelastamani työkalu: 5 l. vetoinen Högforsin valurautapata.
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit