Kasvattamoissa ennen ”rasvattomuus” buumia sioille syötettiin ruoantähteitä jne. Mutta kun haluttiin pienentää sikojen rasvanmäärää alettiin syöttämään rypsiä ja muuta ei lajille sopivaa ruokaa.KiKlo kirjoitti:Helppo homma, mites sovellat tuon 20000 sian kasvattamoon?Sauerkrautzi kirjoitti:Espanjassa tiettyjä sikoja pidetään luonnossa, Pata Negra on arvossaan. Väittäisin, että kyseessä on täysin kaikkruokainen otus. Se tonkii maata ja syö mitä eteen tulee. Kuollut eläin? Ok. Pähkinä? Namnam. Mato ja juuri? Oinkoink.KiKlo kirjoitti:Mitäs ne siat luonnossa syö?
Ne dokkarit mitä olen nähnyt mm Negroista, ravinto koostuu pääosin teollisesta (viljaa, soijaa), toki elukat laiduntaa pienillä tiloilla aitauksissa, joissa tonkivat maata, sieltä ei varmaan löydy muuta kun ”makupaloja”
Tuskin on, etes epsanjassa, mitään raatoja (kärpästä isompaa) tarjolla tuotantoeläimille. Toki jos itelles kasvattaa, voihan sitä syöttää mitä vaan.
Siathan on eläneet vuosituhansia ihmisten kanssa ja tottuneet syömään tähteitä ynm. Ihmiseltä saatavaa. Nyt kun syötetään yksipuolista rypsiä, viljaa jne, Niin niiden elimistö ei ole niihin tottunut. Sama juttu ihmiselläkin. Siemenöljyt pitäisi kaataa viemäriin ja syödä kunnon rasvoja. Siemenöljyt ovat jo valmiiksi hapettuneita, eivät kestä kuumentamista, omega rasvahappojen suhdeluku on aivan liian väärä. Nämä sairastuttavat ihmisen ja aiheuttavat tulehdusta... Muttakun Suomessa niitä voidaan viljellä, niin sitten niitä pitää suosiakkin.
No jotka eivät asioista tiedä syököön... Vähän sama kun jos ei tiedä paremmasta niin... Siitä vaan.