ps. Fazerin myslipuikula paahdettuna, päällä Beceliä, lihapullia sinapin kera ja aamupalajuustosiivu. Ja johan maistui
Ja mikäs SINAPPI maistuu?
Sana on (melkein) vapaa.
-
Jim-Bone-Eye
- Viestit: 648
- Liittynyt: 5.2.2007 klo 23.57
- Paikkakunta: Turku
Ja mikäs SINAPPI maistuu?
Viesti Kirjoittaja Jim-Bone-Eye »
Tein äsken ittelleni niin nautinnollisen ilta/yöpalaleivän että heräsi tämmönen sinappiäänestys mieleen. Millä sinä voitelet makkarasi? En ole tosiaan mikään sinappifriikki, mutta tämmönen pompsahti mieleen. Ja vaihtoehdot ovat mitä ovat, ekana tuli mieleen kyseiset
ps. Fazerin myslipuikula paahdettuna, päällä Beceliä, lihapullia sinapin kera ja aamupalajuustosiivu. Ja johan maistui![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
ps. Fazerin myslipuikula paahdettuna, päällä Beceliä, lihapullia sinapin kera ja aamupalajuustosiivu. Ja johan maistui
______________________________________
iPhone 11Pro, MBP 13", MB 12", iMac Pro, iPad Pro 11"
iPhone 11Pro, MBP 13", MB 12", iMac Pro, iPad Pro 11"
-
NeliX4
- Viestit: 6634
- Liittynyt: 24.12.2004 klo 14.18
- Paikkakunta: Turku
-
matteus/2
- Viestit: 4403
- Liittynyt: 3.1.2005 klo 14.37
Viesti Kirjoittaja matteus/2 »
Parasta sinappia on semmoinen mitä Saksassa saa lähes jokaisesta imbiss-kojusta bratwurstin kanssa, lähin vastine mitä olen Suomesta löytänyt on brittiläisvalmisteinen Coleman'sin väkevä sinappi jota löytyy kaapistani tälläkin hetkellä.
Mökillä paistettuun makkaraan tehoaa Turun Sinapin sininen tuubi, eli "Makea ja väkevä" - en ole ehtinyt perehtyä mikä olisi tuolle Auran Sinapin kotimainen vastine.
Mökillä paistettuun makkaraan tehoaa Turun Sinapin sininen tuubi, eli "Makea ja väkevä" - en ole ehtinyt perehtyä mikä olisi tuolle Auran Sinapin kotimainen vastine.
-
MiniMe
- Viestit: 967
- Liittynyt: 18.8.2005 klo 12.48
- Paikkakunta: Oulu
-
mercury
- Viestit: 17181
- Liittynyt: 15.11.2004 klo 11.07
-
kuriton
- Viestit: 9917
- Liittynyt: 18.9.2006 klo 11.02
-
tsip
- Viestit: 738
- Liittynyt: 22.9.2006 klo 11.46
- Paikkakunta: Ylä-Savo
-
harri
- Viestit: 2958
- Liittynyt: 29.3.2004 klo 7.11
- Paikkakunta: Helsinki
-
Erño
- Viestit: 25524
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 15.24
- Paikkakunta: Oulu
-
Macco
- Viestit: 17376
- Liittynyt: 26.1.2005 klo 18.16
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Viesti Kirjoittaja Maza »
Auraa äänestin, poliittisista syistä.
Muita huomioita sinapista, pidän siitä suuresti: Baijerilainen makea ja tumma Süßsenf on erinomaisen hyvää. Muutenkin, kuin Weisswurstin kanssa. Valkoviinipohjaista Dijonia en laittaisi makkaran päälle, muuhun ruoanlaittoon se on toki parasta. Kotitekoinen sinappi on siitä hienoa, että sen voi säätää juuri tarkoitukseen sopivaksi. Joulun alla se saa olla tanakkaa, että sillä voi pällystää kinkun. Joulumausteitakin siihen voi lisätä. Makkaran kanssa se saa olla enemmän makeaa, kuin hapokasta. Olen tehnyt kaikenlaisia kokeiluja Colman'sin sinappijauheen kanssa. Perinteiset konjakki ja viski tietysti, mutta espressokahvi maustaa omalla tavallaan ja piparimausteet tekee pikantin lisän.
Muita huomioita sinapista, pidän siitä suuresti: Baijerilainen makea ja tumma Süßsenf on erinomaisen hyvää. Muutenkin, kuin Weisswurstin kanssa. Valkoviinipohjaista Dijonia en laittaisi makkaran päälle, muuhun ruoanlaittoon se on toki parasta. Kotitekoinen sinappi on siitä hienoa, että sen voi säätää juuri tarkoitukseen sopivaksi. Joulun alla se saa olla tanakkaa, että sillä voi pällystää kinkun. Joulumausteitakin siihen voi lisätä. Makkaran kanssa se saa olla enemmän makeaa, kuin hapokasta. Olen tehnyt kaikenlaisia kokeiluja Colman'sin sinappijauheen kanssa. Perinteiset konjakki ja viski tietysti, mutta espressokahvi maustaa omalla tavallaan ja piparimausteet tekee pikantin lisän.
Meidän planeettaamme ei ole mikään symbolinen kohtu, me ollaan kaikki suuressa sinisessä limousinessa (Jarkko Laine)
-
Jamac
- Viestit: 18040
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 23.12
- Paikkakunta: Tampere
Viesti Kirjoittaja Jamac »
Turun sinappi on aina tehty Auran sinapin reseptillä ja nyt kun Trun sinappi tehdään ruotsissa on siis ainut oikea ja alkuperäinen "turun sinappi" siis tuo Auran sinappi.matteus/2 kirjoitti:Mökillä paistettuun makkaraan tehoaa Turun Sinapin sininen tuubi, eli "Makea ja väkevä" - en ole ehtinyt perehtyä mikä olisi tuolle Auran Sinapin kotimainen vastine.
Alihankintana printtipuolen graafista materiaalia!
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Viesti Kirjoittaja Maza »
Korjataanpa hieman, Auran sinappi tehdään likimain Turun sinapin reseptillä. Ja samoilla laitteilla, kuin silloin, kun Turun sinappia vielä tehtiin Turussa. Ja samat ihmisetkin sitä ovat tekemässä. Ja kun Turun sinapin valmistus siirrettiin Ruotsiin, pitää sitä kaikkien boikotoida!Jamac kirjoitti:Turun sinappi on aina tehty Auran sinapin reseptillä ja nyt kun Trun sinappi tehdään ruotsissa on siis ainut oikea ja alkuperäinen "turun sinappi" siis tuo Auran sinappi.
Vau, samassa postissa kahdeksan kertaa viittaus Turkuun. 8)
Meidän planeettaamme ei ole mikään symbolinen kohtu, me ollaan kaikki suuressa sinisessä limousinessa (Jarkko Laine)
-
Jamac
- Viestit: 18040
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 23.12
- Paikkakunta: Tampere
-
kallekilponen
- Viestit: 28342
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 12.07
- Paikkakunta: Vantaa
Viesti Kirjoittaja kallekilponen »
Auran sinistä ainakin itse söyn...ennen söin Turun, mutta ruotsalaiset menivät ilmeisesti hieman vaihtamaan reseptiä, ja maku muuttui...
Ja auran sinapissa on sekin etu, että sitä saa niissä kätevissä pulloissa tuubin sijaan...ainakin välillä löytyy siis...
Ja auran sinapissa on sekin etu, että sitä saa niissä kätevissä pulloissa tuubin sijaan...ainakin välillä löytyy siis...
"If you have to go to sea, it's better to be a pirate than join the navy." -Jobs
-
matteus/2
- Viestit: 4403
- Liittynyt: 3.1.2005 klo 14.37
Viesti Kirjoittaja matteus/2 »
Juu, pohdin vain että miten nuo eri maut ovat nykyään Auran katalogissa, onko Auralla myös "Makea ja väkevä" ?Jamac kirjoitti:Turun sinappi on aina tehty Auran sinapin reseptillä ja nyt kun Trun sinappi tehdään ruotsissa on siis ainut oikea ja alkuperäinen "turun sinappi" siis tuo Auran sinappi.
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
-
BulletFace
- Viestit: 728
- Liittynyt: 8.11.2005 klo 18.02
- Paikkakunta: Pori
-
Jamac
- Viestit: 18040
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 23.12
- Paikkakunta: Tampere
Viesti Kirjoittaja Jamac »
Mulla on sellainen mielikuva että Auran sinapilla on oikeudet tuohon Turun sinapin alkuperäiseen "makuun" eli reseptiin. Siksi olisivat joutuneet sitten ruotsissa muuttamaan reseptiä vähän (tarpeeksi), ja eli siis nytten alkuperäisen Turun sinapin makuista sinappia saa alkuperäisen reseptinomistajan Auran sinapin nimellä.kallekilponen kirjoitti:Auran sinistä ainakin itse söyn...ennen söin Turun, mutta ruotsalaiset menivät ilmeisesti hieman vaihtamaan reseptiä, ja maku muuttui...
En tiedä onko tää ihan huuhaata..
Alihankintana printtipuolen graafista materiaalia!
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Viesti Kirjoittaja Maza »
Auran sinapin reseptin on tehnyt sama "sinappimestari", joka oli Turussa tehdyn Turun sinapin takana. Lisäksi Auran sinappi tehdään samoilla laitteilla, joilla ennen tehtiin Turun sinappia. Muun muassa sinapinsiemenet jauhetaan vanhalla graniittimyllyllä. Muutenkin menetelmä on täsmälleen sama, kuin aikanaan Turun sinapin kanssa. Kun tuotanto sirrettiin Ruotsiin ja uuteen tuotantolaitokseen, ei vanhaa menetelmää voinut käyttää ja makuunhan se vaikuttaa.
Meidän planeettaamme ei ole mikään symbolinen kohtu, me ollaan kaikki suuressa sinisessä limousinessa (Jarkko Laine)
-
kuriton
- Viestit: 9917
- Liittynyt: 18.9.2006 klo 11.02
Viesti Kirjoittaja kuriton »
Tässä meitillä on kyllä jo sinappi-asiantuntijaMaza kirjoitti: ... Baijerilainen makea ja tumma Süßsenf on erinomaisen hyvää. Muutenkin, kuin Weisswurstin kanssa. Valkoviinipohjaista Dijonia en laittaisi makkaran päälle, muuhun ruoanlaittoon se on toki parasta......
Muistelen lapsuudesta, että sinappia myytiin juomalaseissa, joita sitten saatiin kerättyäkin suurkuluttajina isompi sarja
-
spn
- Viestit: 277
- Liittynyt: 11.6.2004 klo 10.32
-
mercury
- Viestit: 17181
- Liittynyt: 15.11.2004 klo 11.07
-
RedDelicious
- Viestit: 731
- Liittynyt: 2.3.2004 klo 13.31
-
anssi
- Viestit: 174
- Liittynyt: 8.9.2006 klo 13.11
Hyppää
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit

