Maza kirjoitti:marc kirjoitti:Entä kofeiiniton "kahvi"? Kokemuksia, mielipiteitä?
Kokemuksia ei ole, mutta mielipiteitä kyllä. Minä laitan nämä kofeiinittomat kahvit, tofu-makkarat ja alkoholittomat oluet samaan nippuun. Ja siihen nippuun en koske. Näissä kaikissa on juuri se vaikuttava aine,
homman clue, korvattu jollain muulla. Kofeiini kuuluu kahviin, eihän sitä pelkän maun takia nautita. Niin, sitä siis tavallaan käytetään. Kai se sitten on eräänlainen huume... Heh, ei kai kukaan narkkarikaan suolavettä itseensä piikitä.
Jos joku kehittäisi alkoholittoman punaviinin joka kaksoissokkokokeessa menisi makunsa puolesta täydestä niin ainakin täältä löytyisi yksi asiakas niissä tilanteissa joissa sattuu olemaan kuskinpaikka itselläni.
En todellakaan allekirjoita sitä ajatusta että etanoli olisi se juttu miksi hyvän pihvin kanssa tilaan hyvin mielelläni lasillisen puvaiiniä sillä ei siitä yhdestä lasista aikuinen mies juur mihinkään hievahda mutta se hyvän lihan ja hyvän kastikkeen makua täydentävä kokonaisuus on siinä se ydin..
Ja sama oluenkin kanssa. Jos joku pystyisi simuloimaan vaikkapa Plevnan stout:tia ilman alkoholia niin kyllä ainakin minä ostaisin... Ainoa vain että ns alkoholijuomissa se maku on sen kokonaisuuden ja käymisprosessin aromaattinen summa ja yhden komponentin poistaminen tuosta yhtälöstä kohtelee makua kuin japanilainen kiinalaista Nankingissä..
Ja kahvi ja kofeiini ovat taas sitten iiiihan eri asioita..
Kahvia kuluu lähinnä töissä ja juhlissa ja nimenomaan työtehoa lisäämässä. Kotona sitten keittiötä koristaa pääasiassa Bodum:n haudutuspannu ja irtoteevalikoimaan kuuluu kymmenkuntaa eri variaatiota teemasta tee. Ja niihin ei sitten kuulu yhtään metsäkissan painajaisunta tai muuta ällökivaa hedelmähauduketta..
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.