Ruokatopic
-
- Viestit: 8110
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 22.46
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Veikkaisin että ei oo vaikken olekaan kukkapurkillasi käynyt. Tai en ainakaan tunnusta. En itse asiassa ole löytänyt haluamaani krassia suomenmaasta. Alkuperäinen resepti on italiankielinen: ainesosan 'crescione' käänsin krassiksi. Villi veikkaus olisi vesikrassi. Itse olen käyttänyt villirucolaa krassin sijaan.kuriton kirjoitti:HerkullistaTeppo Tulppu kirjoitti:Tässäpä toinen chef Tulpun erikoinen...
Jaa krassi lautasille ja mausta puolella mausteseoksesta.
Kysyisin noista krasseista, onks ne varmasti samoja joita mulla kasvaa tossa kukkapurkissa, ettei mee vaan sitten hanhet haaskoon
-
- Viestit: 28342
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 12.07
- Paikkakunta: Vantaa
Viesti Kirjoittaja kallekilponen »
Akun tuittupäisyyden tuntien luulisi käyvän toisin päin.Wespa kirjoitti:Nytkö se Tulppu jo pisti Akun ja veljenpojat poskeensa?Teppo Tulppu kirjoitti:4 ankan rintafilettä
(Ainakin jos on enoonsa tullut)
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
Viesti Kirjoittaja grafiitti »
Oi Tulppu, Hompun Paul Bocuse. Mikä resepti! Tällä voin vielä pelastaa maineeni keittiössä. Tarjoan tätä jo pitkäaikaiselle mielitietylleni, joka on varsin kelpo kokki hänkin - grappaakin on kaapissa. Onko sinulla erityissuositusta vihanneksista? Ja koska uuni lämpiää, teen myös pienen puolukkapiirakan. Kiitos ohjeista!Teppo Tulppu kirjoitti:Tässäpä toinen chef Tulpun erikoinen.
40g sultanarusinoita...
Tarjoa kun mielitietty tulee ensivisiitille.
Olimme taannoin piknikillä ja päätin valmistaa focacciaa. Päädyin tämän blogin reseptiin ja hyvää tuli! En laittanut päälle sipulia enkä homejuustoa, vaan perinteisesti (?) oliiveja, tomaattia ja rosmariinia. Sopii hyvin juhannusjuhliinkin.
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/200 ... accia.html
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Vielä pieni vinkki ankanpaistoon. Laita kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin, kun rasva pikku hiljaa sulaa voi tipun ruskistaa omassa rasvassaan. Tulee parempi niin kuin biffityyliin kuumalla pannulla öljyssä paistettuna.grafiitti kirjoitti:Oi Tulppu, Hompun Paul Bocuse. Mikä resepti! Tällä voin vielä pelastaa maineeni keittiössä. Tarjoan tätä jo pitkäaikaiselle mielitietylleni, joka on varsin kelpo kokki hänkin - grappaakin on kaapissa. Ja koska uuni lämpiää, teen myös pienen puolukkapiirakan. Kiitos ohjeista!Teppo Tulppu kirjoitti:Tässäpä toinen chef Tulpun erikoinen.
40g sultanarusinoita...
Tarjoa kun mielitietty tulee ensivisiitille.
Täytyypä kokeilla tuota. Pidin ilmauksesta 'töisevä'.grafiitti kirjoitti:Olimme taannoin piknikillä ja päätin valmistaa focacciaa. Päädyin tämän blogin reseptiin ja hyvää tuli! En laittanut päälle sipulia enkä homejuustoa, vaan perinteisesti (?) oliiveja, tomaattia ja rosmariinia. Sopii hyvin juhannusjuhliinkin.
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/200 ... accia.html
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
Viesti Kirjoittaja grafiitti »
Ja edit2: focaccian väsäämisessä tottelin ruupertia:
Perusresepteissä, jotka olen nähnyt, on käytetty tavallisia karkeita vehnäjauhoja, mutta toki niilläkin on jonkinlaisia eroja. Ymmärtääkseni focacciataikinaa ei kannata vaivata paljoa, mutta nostattaa reilusti. Juuri ennen paistoa vatkataan haarukalla sekaisin oliiviöljyä ja vettä (n. 1:1), joka levitetään leivän pinnalle. Vesi auttaa rapeuteen. Päälle karkeaa suolaa ja haluttaessa muita mausteita.
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
No vaikkapa kesäkurpitsaa, porkkanoita ja vihreitä papuja. Porkkanoista tulee tässä hyviä jos ne jättää vähän al dente. Kesäkurpitsa ja pavut saavat olla kypsiä.grafiitti kirjoitti:Olitpa nopea! Kävin editeeraamassa edelliseen tekstiin myös vihannesutelun – onko erityisiä suosituksia?
-
- Viestit: 17687
- Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
- Paikkakunta: Hämeenlinna
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Quid pro quo. Jos sinä maisema-ammattilaisena tulet rakentamaan meidän pihallemme muurin, niin saat iines-paistia palkaksi.Anniel kirjoitti:Täähän on herkullista luettavaa Tulisko joku kokkaan mullekin kun ei tunnu olevan aikaa edes syömiseen
-
- Viestit: 17687
- Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti Kirjoittaja Anniel »
DealTeppo Tulppu kirjoitti:Quid pro quo. Jos sinä maisema-ammattilaisena tulet rakentamaan meidän pihallemme muurin, niin saat iines-paistia palkaksi.Anniel kirjoitti:Täähän on herkullista luettavaa Tulisko joku kokkaan mullekin kun ei tunnu olevan aikaa edes syömiseen
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Ilmeisesti tein tarjouksen josta et voinut kieltäytyä. Odottamatonta ja hämmentävää: känsät kouriin, sentti vyötärölle ja vielä hymyssä suin.Anniel kirjoitti:DealTeppo Tulppu kirjoitti:Quid pro quo. Jos sinä maisema-ammattilaisena tulet rakentamaan meidän pihallemme muurin, niin saat iines-paistia palkaksi.Anniel kirjoitti:Täähän on herkullista luettavaa Tulisko joku kokkaan mullekin kun ei tunnu olevan aikaa edes syömiseen
Mutta ruokatopikissa pysyäkseni: juustokohokkaasta tulee vielä herkulisempi kun sen maustaa tryffeleillä.
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
Viesti Kirjoittaja grafiitti »
Älä älä älä Tulppu, hold it! Ei enempää peruselintarvikkeita. Mikäli tänään saan duunit kunnialla pulkkaan, haen iines-ainekset. Alkaa kieltämättä hieman hermostuttaa, mutta kokinhattu päähän vie.Teppo Tulppu kirjoitti:Mutta ruokatopikissa pysyäkseni: juustokohokkaasta tulee vielä herkulisempi kun sen maustaa tryffeleillä.
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Olisipa tryffelit minullekin peruselintarvikkeita.grafiitti kirjoitti:Älä älä älä Tulppu, hold it! Ei enempää peruselintarvikkeita. Mikäli tänään saan duunit kunnialla pulkkaan, haen iines-ainekset. Alkaa kieltämättä hieman hermostuttaa, mutta kokinhattu päähän vie.Teppo Tulppu kirjoitti:Mutta ruokatopikissa pysyäkseni: juustokohokkaasta tulee vielä herkulisempi kun sen maustaa tryffeleillä.
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
Viesti Kirjoittaja grafiitti »
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Ei huumorissasi ole mitään vikaa - ymmärsin kyllä (sinä et vain ymmärtänyt että minä ymmärsin – tai ehkä minä en ymmärtänyt että sinä sittenkin ymmärsit että minä ymmärsin tai...)grafiitti kirjoitti:Huumorini on tunnetusti kehnoa.
Oivoi. Olisinpa ymmärtänyt alkaa houkutella teitä ennen katonmaalausprojektia.grafiitti kirjoitti:Nyt kun alan kangistua yhä enemmän, kysyn vienosti mahdollisuutta järjestelyyn, jossa minä tulisin lapioimaan ja hankkimaan ne känsät ja Anniel voisi sitten pomottaa. Tekisin näin oikein mielelläni, jos pääsisin sieltä doggy-bagin kanssa kotiin.
-
- Viestit: 17687
- Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti Kirjoittaja Anniel »
Ryhmätyöt ja tasa-arvo kunniaan, tytöt lapion varteen ja Tulppu laitetaan kodin pikku hengettäreksi (hengeksi? ) kokkaamaan raskaan työn raatajille. Eiks je?Teppo Tulppu kirjoitti:Oivoi. Olisinpa ymmärtänyt alkaa houkutella teitä ennen katonmaalausprojektia.grafiitti kirjoitti:Nyt kun alan kangistua yhä enemmän, kysyn vienosti mahdollisuutta järjestelyyn, jossa minä tulisin lapioimaan ja hankkimaan ne känsät ja Anniel voisi sitten pomottaa. Tekisin näin oikein mielelläni, jos pääsisin sieltä doggy-bagin kanssa kotiin.
Aamiainen olis kova sana. Tarvii käydä hakemassa jääkaapin täydennystäkin, toivottavasti toi keskustan ruokakauppa ei oo ihan piukassa, Tiiriöön ei uskalla yrittääkään
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
Viesti Kirjoittaja grafiitti »
Nyt en kyllä ymmärtänyt.Teppo Tulppu kirjoitti:Ei huumorissasi ole mitään vikaa - ymmärsin kyllä (sinä et vain ymmärtänyt että minä ymmärsin – tai ehkä minä en ymmärtänyt että sinä sittenkin ymmärsit että minä ymmärsin tai...)grafiitti kirjoitti:Huumorini on tunnetusti kehnoa.
grafiitti kirjoitti:Nyt kun alan kangistua yhä enemmän, kysyn vienosti mahdollisuutta järjestelyyn, jossa minä tulisin lapioimaan ja hankkimaan ne känsät ja Anniel voisi sitten pomottaa. Tekisin näin oikein mielelläni, jos pääsisin sieltä doggy-bagin kanssa kotiin.
Ei syytä huoleen. Remppaahan riittää aina – meilläkin on kattoproggis ensi kesän ohjelmistossa. Kokeilen nyt ensin, miten onnistun ohjeillasi ja sitten voidaan täyttää urakkatuntitaulukko. Tällä hetkellä tuntuu, että juon grapan ja syön sultanat.Teppo Tulppu kirjoitti:Oivoi. Olisinpa ymmärtänyt alkaa houkutella teitä ennen katonmaalausprojektia.
Je! Tolla naamalla hengetär.Anniel kirjoitti:Ryhmätyöt ja tasa-arvo kunniaan, tytöt lapion varteen ja Tulppu laitetaan kodin pikku hengettäreksi (hengeksi? ) kokkaamaan raskaan työn raatajille. Eiks je?
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Älä älä älä! Yhdessä ne ovat aterian sielu ja henki, kuin uudestisyntymä, kuin auringonpaiste viikon sateen jälkeen, kuin kotiinpaluu uuvuttavan matkan jälkeen, kuin kurittoman lämminhenkinen tölväisy...grafiitti kirjoitti:Tällä hetkellä tuntuu, että juon grapan ja syön sultanat.
grafiitti kirjoitti:Je! Tolla naamalla hengetär.
Rujon ulkokuoren alla piilee henkevä hengetär.
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
Viesti Kirjoittaja grafiitti »
Tämä kävi kyllä ilmi jo ennen tätä kaunosieluista viestiä. Informoin tässä vaiheessa, että kuten niin usein ennenkin, työkiireet kulminoituvat minuun. Kirjoittelen kiivaasti possuja, ikävä kyllä niitä ei voi grillata. Laatushoppailut jäävät tältä päivältä, Möny a la Tylpy siirtyy alkuviikkoon. Raportoin.Teppo Tulppu kirjoitti:Älä älä älä! Yhdessä ne ovat aterian sielu ja henki, kuin uudestisyntymä, kuin auringonpaiste viikon sateen jälkeen, kuin kotiinpaluu uuvuttavan matkan jälkeen, kuin kurittoman lämminhenkinen tölväisy...grafiitti kirjoitti:Tällä hetkellä tuntuu, että juon grapan ja syön sultanat.
grafiitti kirjoitti:Je! Tolla naamalla hengetär.
Rujon ulkokuoren alla piilee henkevä hengetär.
Leppoisaa juhannusta!
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
Viesti Kirjoittaja grafiitti »
Jään vesi kielellä odottamaan Tulpun paluuta ja kokkikurssin toista osaa. Hyvää matkaa ja herkullisia makuelämyksiä Milanossa!
P.S. Pidin sanani ja tein myös puolikkaan puolukkapiiraan, hyvää on sekin.
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
-
- Viestit: 9917
- Liittynyt: 18.9.2006 klo 11.02
Viesti Kirjoittaja kuriton »
Että mitä onkaan tuo tonnikalisoitu vasikka?Teppo Tulppu kirjoitti:Milanolaisittain voisin suositella ruokalajia vitello tonnato eli tonnikalisoitu vasikka. Muistaakseni kotona onkin siihen resepti, täytyy kokeilla tehdä itse ennen kuin uskallan pistää sen jakoon.
Tonnikalasoitu vai tonnikalorisoitu vasikka, tä Näin vaikka aluks ihan savolaisittain..
Vai joko ruppee suomen kieli siellä jäämään ihan unholaan
Niin, ruokasanastoa tässä tarkistelin vaan... pakastealtaastako tätä löytyi kaupassa, siinä ranskisten vieressäkö ?? Pirkka-tuote ilmeisesti
-
- Viestit: 19
- Liittynyt: 26.8.2006 klo 19.04
- Paikkakunta: Lahti
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
Viesti Kirjoittaja grafiitti »
Tonnotettu? Tonnotetettu?kuriton kirjoitti:Että mitä onkaan tuo tonnikalisoitu vasikka?
Tonnikalasoitu vai tonnikalorisoitu vasikka, tä Näin vaikka aluks ihan savolaisittain..
Hienoa, jos saamme siitäkin reseptin! Kerran ystävämme valmisti sitä meille ja oli täysin järkyttynyt, kun vasikanpala oli hänen mielestään kutistunut pikku kikkareeksi. Silloin päätin, että tuota en koskaan kokeile. Paitsi...
Hyvää se kyllä oli, nam.
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit