
Kuva oli kadonnut jonnekin. Kuvassa on lopullinen versio linkkarista.
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja amanita »
Mikael K. kirjoitti:Tässä on ensimmäinen viritys. Vaihdoin Marttiinin linkkuveitseen tammesta tekemäni kahvansivut. Tarkoitus oli opetella tekemään ne kunnolla, niin että tulosta voi soveltaa oikeissa puukoissa. Tässä vaiheessa ne ovat vielä hieman liian paksuposkiset. Niitä täytyy ohentaa hieman. Muoto on muuten tyydyttävä. Kiillotin ne rypsiöljyllä. Tarkoitus on lopulta vahata kahvat, kun paksuus tyydyttää. Terä pitää kiillottaa myös kunnolla. Nyt se on puolivillainen.
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Kiitos! Tuo tosiaan oli harjoitus ja mallinetsintää kahvaa varten. Nyt joululomalla olisi tarkoitus tehdä se kokkiveitsi ja veistää siihen kahva. Kuvassa näkyvien osien työstämisessä käytin aluksi selkäsahaa, lehtisahaa, puukkoa ja hiomapaperia. Siihen upposi aikaa ja sormista lähti nahka. Ostin hieman konevoimaa avuksi (Dremel) ja työ nopeutui. Tosin veistopuukkoa ei näemmä voita mikään. Sillä saa tehtyä tarkkaa työtä, kun viiltää millin tai hieman ohuemman viipaleen kerrallaan pois.amanita kirjoitti: Täytyy nostaa hattua Miksun monitaitoisuudelle!! Minun silmääni tuo on todella hieno nyt jo!
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja Carde »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
En ole nähnyt eläimiä oikeastaan muualla paitsi Korkeasaaressa. Saati nähnyt niitä availtavan. Voisi tehdä heikkoa äkkiseltään. No, on niitä eläimiä jokunen jossakin tien vieressä näkynyt. Itse käytän puukkoja veistojutuissa. Terän pituus tuossa on 45 mm ja kahvan 105 mm. Tein puukon omaan käteeni sopivaksi.Carde kirjoitti:Kivan näkoiken puukko. Olisi hyvän kokoinen kalastus ja metsästys reissuillekkin. En ole koskaan oikeen ymmärtänyt semmoista vesurinkokoista puukkoa metsästys ja kalastus hommissa. Itselläkin oli lupuna semmoinen about 30cm terällä varustettu leuku. Kyllähän sillä metsää kaataa mutta kalan tai jäniksen avaaminen on sillä todella hankalaa.
Viesti Kirjoittaja Pasteur »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Wästikivi toimii hyvin. Niitä saa sieltä teidän kulmilta. Toinen tapa on käyttää vesihiomapaperia tai timanttista teroitinta. Timantti ei vain toimi oikein kunnolla hiiliteräksen kanssa. Keittiöveitsiin se puree ihan ok. Helpoin tapa on ostaa valmis veitsenteroitin tai teroituspuikko, joita kokit heiluttelevat televisiossa.Pasteur kirjoitti:Mikäs nyt olisi passelein hiomisväline?
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja egoste »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Sarjavalmistus tuskin alkaa koskaan. Tein veitsen puhtaasti harrastuksena ja tarvepohjalta. Harmitti laatikossa turhaan pyörinyt veitsi ja tämä puukkokeskustelu laukaisi lopulta innon tekemiseen. Vaarallista tämä netissä notkuminen.egoste kirjoitti:Hieno!
Tuollaista voisi käytellä...
Mistäs noita saa kun sarjavalmistus alkaa?
Viesti Kirjoittaja Pasteur »
Noihin puikkoihin tai teroittimiin, jotenkin skeptisesti tottunut suhtautumaan... Eikös noilla puikoilla ole suurempana funktiona lähinnä jonkinlaisten tasapainon tuominen siihen terään sen oikean teroitusliikkeen perusteella? Näin olen joskus lihanleikkaajalta kuullut.Mikael K. kirjoitti:Wästikivi toimii hyvin. Niitä saa sieltä teidän kulmilta. Toinen tapa on käyttää vesihiomapaperia tai timanttista teroitinta. Timantti ei vain toimi oikein kunnolla hiiliteräksen kanssa. Keittiöveitsiin se puree ihan ok. Helpoin tapa on ostaa valmis veitsenteroitin tai teroituspuikko, joita kokit heiluttelevat televisiossa.Pasteur kirjoitti:Mikäs nyt olisi passelein hiomisväline?
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Olen käyttänyt puikkoa lähinnä sellaisissa tilanteissa, joissa veitsi vaatii kokatessa pikahuoltoa. Muuten olen teroittanut sen karkealla hiekkakivellä, Wästikivellä tai timanttikivellä ja vielä hienommalla vesihiomapaperilla. Hiekkakivi vastaa lähinnä tahkoa eli terä saa olla lovilla ja sen voi oikaista sillä. Timantti toimii hyvin pehmeissä kotiveitsissä. Hiiliteräksessä se ei toimi oikein kunnolla. Tietysti jos käyttää niitä japanilaisia kiviä, joissa raekooksi ilmoitetaan 3000/6000 niin paljon muuta ei tarvitse kuin aikaa ja hermoja. Jos joskus piipahdat jenkeissä niin vilkaise myös arkansasin kivenä tunnettu hiomakivi. Se on hienokiteinen kivi ja toimii teroittaessa myös hyvin. Laitoin vielä linkin Brisan verkkosivuille, joista löytyy muutama erilainen teroitusväline.Pasteur kirjoitti: Noihin puikkoihin tai teroittimiin, jotenkin skeptisesti tottunut suhtautumaan... Eikös noilla puikoilla ole suurempana funktiona lähinnä jonkinlaisten tasapainon tuominen siihen terään sen oikean teroitusliikkeen perusteella? Näin olen joskus lihanleikkaajalta kuullut.Pistetään tuo kiven nimi korvan taakse.
Viesti Kirjoittaja gramdel »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja amanita »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
amanita kirjoitti:Helekutti Miksu, toi on tosi hieno!!![]()
(Lukihäiriöinen luki sun tekstistäs ekaks, että teloitus on valmis...)
Viesti Kirjoittaja Aries »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Offtopickia? Ei missään tapauksessa. Veitsethän kuuluvat tähän aiheeseen kiinteästi. Kauniin näköisiä veitsiä. Varsinkin Shun kokkiveitsi, jossa on damastiterä. Oma tekeleeni ylempänä on tehty soveltaen japanilaista muotoilua. Käytin mitoituksessa kultaista leikkausta.Aries kirjoitti:Täytyypä viedä keskustelua hieman toisenlaisiin puukkoihin, nimittäin keittiöveitsiin. Itsellä on kaksi hankintaa, joihin olen ollut erittäin tyytyväinen:
Mac JU-65, jaappanialainen vihannesveitsi. Toimii kaikelle muulle paitsi lihalle (daa?)
<kuva>
Shun kokkiveitsi, 8"
<kuva>
Offtopick?
Viesti Kirjoittaja septic »
Viesti Kirjoittaja Aries »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »