mikastus kirjoitti:Kuinka liukkaaksi voi keittiön laattalattia muodostua rypsiöljyllä ruokaa paistaessa? Sanotaanko että keittiön laattalattia olisi vaikkapa liukuesteluokkaa B, ja paistoaika 1 dl määrällä rypsiöljyä noin 10 minuuttia, väliaineen ollessa pääasiassa jauhelihaa (n. 700 g), sipulia, ja lopuksi mausteita. Lattia on keskiharmaa. Paistinlasta puinen, vanhahko, tummunut. Lämmönlähteenä 50 cm leveä voimavirtakäyttöinen liesi, ylin eli asteikko 6 säädettynä paistolevylle.
Tarkkaa tulosta en toki hae näin leväperäisen ja summassa arvioudun asettelun perusteella, mutta jokin arvio liukkaudesta vaikkapa NOPS-asteikolla kiinnostaisi saada? (NOPS, eli Nitkahti Oikea Pakara Sijoiltaan).
Nimim. Spontaani Spagaatti ei ole pastaruokalaji.
Onkos siivooja ollut huolellinen lattiaa huoltaessaan ? Hän lie sama henkilö kuin kokki ? Asteleeko liukastelija, potentiaalinen, räpyläjalalla, vaiko varvasjalalla ja onko tässä astelimessa liukuestesukka tai tohveli ? Ja onkos kokki öljypullonsa kanssa tarkka ? Vai sumuttaako hän keveällä kädellä öljyn ? Ja oikeaan suuntaan ? Kun nämä parametrit on tiedossa saadaan helposti laskettua NOPS ja myös NVPS sekä NPS (nitkahtiko pyrstö sijoiltaan). Lattian harmausaste on myös mitä oleellisin. Jos se on samaa sävyä kuin kokkiankan hiustupsu, se vetää magneetin tavoin pyrstöpäätä puoleensa ja altistaa suuresti suurikertoimisille NPS- liukkauksille.
Nimim. liukkausasteikkojen arviointia kokemuksetta ja vailla päätä tai häntää vuodesta jyvä ja pähkinä
Oivoi. Puoliyön hetki ehti jo mennä ja tiaislinnun pitää lupauksensa mukaan asettua unioksalle. Vaikka olisi niin tehnyt mieli vähän kirjoittaa.
Hyvää yötä kaikille
![Hymy [:)]](./images/smilies/icon_smile.gif)
####
Arvioitsija on nyt aamulla virkeänä uudelleen paneutunut toimeksiantoon ja huomaa kauhukseen, että öljyä on ollut tarkoitus hankkeessa käyttää kokonainen desilitra. Se ei voi kaikki olla tarkoitettu pannulle vaan tässä täytyy olla jokin juoni. Vaan mikä onkaan sen tarkoitus ?
Jäädään odottamaan seuraavaa siirtoa, kunhan kokki herää.