Ruokatopic
-
- Viestit: 9639
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
-
- Viestit: 323
- Liittynyt: 5.4.2004 klo 22.23
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja cubisti »
Itse kastikkeesi vaikuttaisi oikein hyvältä. Lihaliemen tilalla käytän itse lihafondia. Voit kokeilla maustaa myös pienellä määrällä Dijonsinappia, mutta laita HYVIN varovasti.
Niin, ja lisäkkeenä pitää olla ite tehtyä pottumuusia. Se onkin sitten oma lukunsa.
Tarjoillessa pittää päälle ripotella ihan pieneksi silputtua persiljaa.
Keskiolut tai rasvaton piimä kyyditsee sopivasti.
Aiai, tuli nälkä. Taidan laittaa tänään nakkisoosia. Ellen sitten kokeile tuota Sinitiaisen mainitsemaa keuhkososetta.
![Iso hymy [:D]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 51521
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Viestit: 18040
- Liittynyt: 20.2.2004 klo 23.12
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jamac »
Tämä on muuten justiin se nakki mihin minä luotan, tuo Kevyt 10 on ihan pirusti parempaa kun se tavallinen mikä i ole kevyttä. Nakkisoppaan ja kastikkeeseen tuo on Kevyt 10 on oikea valinta.Jone kirjoitti:Suosikkini on tässä seoksessa HK:n Popsi Kevyt 10
-
- Viestit: 3421
- Liittynyt: 19.10.2007 klo 19.01
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja sinitiainen »
Ensin nakit pieniksi, n. 1 cmn pätkiksi paloteltuina pannulle, jossa (rypsi)öljyä. Nakkeja n. 500 g, tavallisia, ei-kevytnakkeja. Kun ovat kauniisti ruskettuneet, kumotaan jonnekin sivuun odottamaan kunnes kastikkeen muu osa valmistuu. Sitä varten pannulle uusi tilkka öljyä, 2-3 rkl vehnäjauhoa ja 2-3 dl, suunnilleen, vettä. Sitten joukkoon Creme Bonjour Cuisine-ruuanlaittofraichea, valkosipulilla ja yrteillä maustettua, n. puolet 2,5 dl:n purnukasta. Lisäksi Touch of Taste-kasvisfondia tippa pari kerrallaan sen mukaan kuin kokki sopivaksi maistelee. Lopuksi nakit takaisin sekaan ja annetaan ihan pienellä lämmöllä hetki olla vielä hellalla.
Parhaiten on tehnyt kauppansa perunamuusin kanssa. Sen teen mikrossa niin säästyy kattilan pesemisen vaiva ja välttyy pohjaanpalamisen vaaralta. Muusijauheeseen nesteeksi aina maitoa, vaikka ohje kertoisikin veden riittävän, rasvatonta, ja ihan viimevaiheissa vielä hiukan rypsiöljyä, kylmäpuristettua. Sekä Pansuolaa hippurippunen.
Nyt on tuntia myöhemmin tehty tuo, 3 tai 4. kerta oli kun tein, ja onnistui muuten, mutta nakkien määrä on tuossa ehkä vähän yläkanttiin. Tuli kovin nakkivaltaista. Mikä oli hyväkin, kun kesken ruuanlaiton huomattiin, että muusijauhe on lopussa. Lapset söivät semmoisenaan tuon, pannun ihan puhtaaksi.
-
- Viestit: 573
- Liittynyt: 1.2.2008 klo 22.04
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja MacMees »
Ja on maailma menny oudoksi kun raavaat miehet syö kevytnakkeja.Jamac kirjoitti:Tämä on muuten justiin se nakki mihin minä luotan, tuo Kevyt 10 on ihan pirusti parempaa kun se tavallinen mikä i ole kevyttä. Nakkisoppaan ja kastikkeeseen tuo on Kevyt 10 on oikea valinta.Jone kirjoitti:Suosikkini on tässä seoksessa HK:n Popsi Kevyt 10
![Pettynyt [:/]](./images/smilies/icon_eek.gif)
-
- Viestit: 13179
- Liittynyt: 30.12.2004 klo 15.09
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja mikastus »
Broilerin jauhettua teurasjätettä? Mutta jos noi käärii pekoniin ja paistaa upporasvassa, niin ainakin sen päällisen voi sit syödä, ja nakit tumpata kompostiin. Vai kelpaako ne sinne?MacMees kirjoitti:Ja on maailma menny oudoksi kun raavaat miehet syö kevytnakkeja.
-
- Viestit: 3421
- Liittynyt: 19.10.2007 klo 19.01
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja sinitiainen »
-
- Viestit: 9639
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
-
- Viestit: 21480
- Liittynyt: 27.11.2005 klo 22.21
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja arisel »
Maun herkkyys
-
- Viestit: 7042
- Liittynyt: 24.2.2004 klo 10.00
- Paikkakunta: Joensuu
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Jone »
Hätäpäissään siihen passaa vaikka isompi tabasco pullo tai kalja/limupullo ja valmista tulee.Mikael K. kirjoitti:kun en muistanut ostaa sellaista perunoiden muusaamiseen tehtyä työkalua.
-
- Porttikiellossa
- Viestit: 3689
- Liittynyt: 22.2.2004 klo 19.31
Re: Kysy mitä vaan mistä vaan!
Viesti Kirjoittaja adele »
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 51521
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kysy mitä vaan mistä vaan!
Viesti Kirjoittaja amanita »
Ei aavistustakaan. Jos suureksi hämmästyksekseni päättäisin ryhtyä puuhaan, laittaisin kaikki sortit sekaisin. Eikös ohjelmistoon kuulu vielä munakin, jolla valmistettava ensin kostutetaan, sitten vain liha kierimään sössön sekaan ja kypsymään.adele kirjoitti:Mikä on se oikea tapa leivittää Wiener-leike? Jotkut ovat kahden korppujauhokerroksen kannalla, toiset leivittävät ensin vehnäjauholla ja sitten korppujauholla? Entä korppujauho? Sekoitan siihen itse valkopippurin ja suolan valmiiksi. Onko se väärin? Mikä on oikea tapa?
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Porttikiellossa
- Viestit: 3689
- Liittynyt: 22.2.2004 klo 19.31
Mitä curryjä käytän maksimaaliseen currynautintoon?
Viesti Kirjoittaja adele »
Uusi päivä, uusi ongelma. Mieli teki currya. Ajattelin tehdä grillivartaita, joissa on lihaa ja vihanneksia. Liha pitäisi maustaa.
Katselin jääkaapin Patak-tahnat läpi. Intian curryista löytyy:
- - 1. Tandoori (medium),
- 2. Korma (mild)
- 3. Masala (hot),
- 4. Vindaloo (hot)
- Sekä Patakin pelkkä 5. Extra Hot curry,
Lisäksi on sellaista 6. keltavihreää perus curry-jauhetta, sekä
kaksi thaimaan currya tahnana,
7. Viher- ja
8. Punainencurry, molemmat tulisia.
Eli mitä curryjä käytän maksimaalisen currynautinnon saavuttamiseksi?
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 51521
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja amanita »

Adelen ruoanlaittokysymykset napattu "kaikkien alojen kysymyksistä" ihan tänne special-alueelle, jossa gourmet-kokkimme osaavat antaa asiantuntijavastauksia vaativaankin menoon.
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Porttikiellossa
- Viestit: 3689
- Liittynyt: 22.2.2004 klo 19.31
Gurut Loppu?
Viesti Kirjoittaja adele »
Osan vihanneksista, tuon mauttoman mutta hyvän dildon korvikkeen eli kesäkurpitsan ja sipulin marinoin soijan, makean soijan, ja oyster-kastikkeen sekoituksella. Lisäksi vartaisiin tulee paprikaa, tuoreita herkkusieniä. Ei kun grillaamaan.
Nälkä on mielenkiintoinen juttu, ja nälän tunne, sekä näiden ero. Lisäksi nälkiäkin on erilaisia. Näistä sitten toisella kerralla.
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
![Nörde [8-|]](./images/smilies/49_49.gif)
-
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja hatey »

Jääkaappikylmä DIY -nakkisämpylä, gourmet
![Neutraali [:|]](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Maza »
-
- Viestit: 2325
- Liittynyt: 30.8.2007 klo 20.35
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Lihapipo »
-
- Viestit: 4885
- Liittynyt: 25.11.2007 klo 22.12
- Paikkakunta: Kaustinen
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Carde »
Hirven lapapaistia, uunissa, padassa, maustettuna mustapippurilla, citrusmausteella, sipulilla, paprikalla, tilkalla soijaa sekä liemenä Koff III olut. Haudutettu rapiat 4h. Pystyn taas elämään itseni kanssa, tosin heikosti koska olen ylensyönyt mutta kuitenkin.
Jälkkäriksi ottaisin X.O Colbertia mutta johtuen aiemmin nauttimistani Arcoxia 120mg ja Tavanic 500mg välipaloista en voi sitä tehdä. Mikä on kyllä hyvinkin valitettavaa.
Harmi sinänsä kun on senverran köyhä ettei ole varaa ostella mitään herkkuja, kuten HK blöötä tai atrillia, eihän semmoiseen ole varaan kuin herroilla. Toista se on tavallisella duunarilla kun joutuu jyrsimään kaikenlaisia hirven, kyyhkysen, sorsan ja teerenlihoja sekä lohta. Ehkä vielä jonain päivänä täältä maaseudultakin noustaan ja ostellaan makkarata ja kalapuikkoja. 8)
-
- Viestit: 17687
- Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Anniel »
Törmäsin aika herkullisen näköiseen blogiin

-
- Viestit: 9639
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
-
- Viestit: 17376
- Liittynyt: 26.1.2005 klo 18.16
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Macco »
Näytti tosi herkulliseltaAnniel kirjoitti:http://flagrantedelicia.com/en/labels/recipes.html
Törmäsin aika herkullisen näköiseen blogiinIhanan näköisiä nuo jälkiruuat eikä varmaan makukaan ole hassumpi...
![Kieli [:P]](./images/smilies/icon_razz.gif)
Mitähän sitä muuten tänään söisi?
![Neutraali [:|]](./images/smilies/icon_neutral.gif)
-
- Viestit: 1024
- Liittynyt: 29.6.2008 klo 14.35
- Paikkakunta: Tampere
Re: Ruokatopic
Viesti Kirjoittaja Bashi88 »
-22.12.2012-
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit