kusti50 kirjoitti:Maza kirjoitti:Miksi useimmat, ellei peräti kaikki ravintolat ja kahvilat ovat suljettuja sunnuntaisin? Kebabin kyllä saa ja eineksiä marketista, mutta ei yhtä kupillista kahvia.
Olin osakkaana kahvilatoiminnassa 5 vuotta. Jos arkisin kävi 200 kahvinjuojaa niin sunnuntaisin saattoi käydä 20. Siinä syy.
Ravintolaruokailua ja kahvilassa istuskelua on pidetty ylellisenä ja siis turhana ja tuhlailevana, eikä se ole ollut suotavaa. Sosiaalidemokratian tasapäistämispolitiikka on ajanut tähän. Eurooppalainen ravintolakulttuuri on kuitenkin heräämässä Suomessakin, joten jos joku kahvila tosiaankin olisi auki, voisi se antaa mahdollisuuden parantaa ruokakulttuuriamme ja olla esimerkkinä muillekin ravintoloille. Tarjonta todellakin kasvattaa kysyntää.
Edistystä ei tapahdu, kun periaate on, että
näin on aina tehty tai että
ei siellä kuitenkaan ketään käy. Joku niistä 20 asiakkaasta saattaa innostua käymään enemmänkin kahvilla, vakioasiakkaat on arvokkaita.
Meidän planeettaamme ei ole mikään symbolinen kohtu, me ollaan kaikki suuressa sinisessä limousinessa (Jarkko Laine)