Teppo Tulppu kirjoitti:Kunnon aamupalan voimin jaksaa seuraavat pari päivää.
Onkos tuossa pikkulautasella jotain papusoppaa?
Papujahan ne, vaan ei kyllä mitään soppaa. Voisi muuten luulla brittiläiseksi aamiaiseksi, mutta kun paistetut munuaiset puuttuvat...
Siis säilyketölkillinen papuja kipattu lautaselle... No hyviähän pavut ovat, ja kyllä tuolla annoksella lounaaseen tai jopa päivälliseen asti pärjää noin puolen päivän jälkeen nautittuna, mutta ei se kyllä ylihuomiseen lounaaseen asti riitä!
darthmother kirjoitti:Kuka sitä nyt ei kodin helmeilevää perunaviiniä olisi tehnyt.
Yllättävän moni ei ole koskaan tehnyt saatika sitten maistanut kiljua. Väliin tuntuu, että kilju alkaa
olemaan katoavaa kansanperinnettä, kuten pontikkakin.
darthmother kirjoitti:Kuka sitä nyt ei kodin helmeilevää perunaviiniä olisi tehnyt.
Yllättävän moni ei ole koskaan tehnyt saatika sitten maistanut kiljua. Väliin tuntuu, että kilju alkaa
olemaan katoavaa kansanperinnettä, kuten pontikkakin.
Kiitos ja hyvästi kiljulle, nimim. krapulat eivät ainakaan unohdu
Mama-nuudelisoppa tuli ryystettyä, nam. Perusnuudelipakkauksen maustepussien antia terästin lisäämällä vähän omia mausteita, eli kunnon satsi mustapippurirouhetta, vähän inkivääriä, jalopenorouhetta, basilikaa ja muutama kynsi valkosipulia. Hyvää tuli, ja nenäkin aukes.
Harmi vaan että tuota kuumaa lientä pääsi jotenkin räiskähtämään silmään, ja nyt vasen silmä punottaa ja kivistää vieläkin, vaikka murginoinnista on jo hyvä tovi aikaa.
Touho kirjoitti:Mama-nuudelisoppa tuli ryystettyä, nam. Perusnuudelipakkauksen maustepussien antia terästin lisäämällä vähän omia mausteita, eli kunnon satsi mustapippurirouhetta, vähän inkivääriä, jalopenorouhetta, basilikaa ja muutama kynsi valkosipulia. Hyvää tuli, ja nenäkin aukes.
Sulla on erinomainen maku nuudelikeittosi suhteen.
MBP 14" | Studio Display 5K | iPhone 15 Pro | iPad Air | AirPods Pro | Watch S6 | TV 4K
Tulipa tehtyä leipä. Siis vaasan ruispala, jonka päälle reippaasti voita, hieman majoneesia, kaksi valkosipulinkynttä, juustoa ja leikkelettä. Olen tainnut jäädä koukkuun tuohon valkosipuliin
Näistä aineksista ja vähän muista syntyy paistos. Vuoan pohjalle laitetaan sopivaksi katsotun paksuinen kerros perunaviipaleita, ei pakastepussista. Päälle HK:n sinistä viipaleina, sipulia ja persiljaa, jos siltä tuntuu. Minusta tuntui. Perunaviipaleita vielä päälle ja koko komeus peitetään tomaattimurskalla. Uuniin puoleksi tunniksi. Päälle juustoraastetta ja takaisin lämmittelemään vielä pariksikymmeneksi minuutiksi. Suolaa ja pippuria sopiviin paikkoihin.
Nautitaan lautaselta.
Meidän planeettaamme ei ole mikään symbolinen kohtu, me ollaan kaikki suuressa sinisessä limousinessa (Jarkko Laine)
darthmother kirjoitti:Kuka sitä nyt ei kodin helmeilevää perunaviiniä olisi tehnyt.
Yllättävän moni ei ole koskaan tehnyt saatika sitten maistanut kiljua. Väliin tuntuu, että kilju alkaa
olemaan katoavaa kansanperinnettä, kuten pontikkakin.
Ah, kiljua.. Mmmm. Annan kaikki Nokian osakkeeni, jos annatte takaisin villin nuoruuteni! Vai mitenkä se meni. Kunnollinen pontikka on kyllä todella hyvää, mutta isotöistä. Muistan kerran nuorena kesällä kun istuskeltiin kuistilla juomassa olutta. Ystävämme kemisti tapasi tuolloin keitellä pontikkaa oikein isolla P:eellä. Lorautettiin olutpulloon aina siivut ponua siinä istuessamme. Kun sitten lähdimme baariin, pää oli melko selvä mutta jalkoja ei oikein kenelläkään.. Oli se hyvää.
Tein kunnon sämpylän. Välissä tomaattia, keltaista paprikaa, kurkkua, salaatin lehti, juustoa, kalkkunaa ja margariinia tietty. Pitäiskö kapinoida vielä kunnolla, ja laittaa pähkinää ja soijakastiketta väliin Ehkei kuitenkaan...