Onneksi olkoon ostoksesta, toivottavasti on iloa. En tiedä, millaista kahvia teet ja millä. Jos teet essoa, kokeile eri karkeuksia aloittaen hienoimmasta päästä. Tuskin se jauhaa levanttilaisen (turkkilais-kreikkalais-arabialais-libanonilais-bosnialais- jne.) kahvin tomukarkeuteen hienoimmillakaan asetuksilla.Aries kirjoitti:Tämän ketjun seurauksena ostin impulsiivisesti kahvimyllyn. Testaamatta ja käyttökokemuksia kuulematta. Krups merkiltään.
Paras jauhaa pavut juuri ennen keittoa, keittipä espressoa tai jotain muuta. Ja vain kertaerä. Jauhettu papu alkaa menettää aromiaan joutuessaan ilman kanssa tekemisiin.
Jos sulla on espressopumppu, kokeile vaikka helppoja peruspapuja: Pauligin Espresso Originalea tai Lidlin Monte Santos Caffè Espressoa. Jälkimmäinen on täällä arkikahvina ja tokko vaihdan toiseen, ellei suomalaisessa kahvikaupassa tai makutottumuksissani tapahdu suuria mullistuksia.
Mutteripannulle tai kiehuttavalla "espressokeittimelle" tarvitaan vähän karkeampi jauhatus.