Erño kirjoitti:Kun asiaa näin enämpi ajattelee, niin maksasta ei saa kyllä hyvää ruokaa tekemälläkään

Saa siitä. Itsekään en ole mikään maksan sydänystävä, mutta esimerkiksi sentrifugi-valmistettu "maksai tepate" vie kielen mennessään ja oikein valmistettuna vaikuttaa vatsalaukun pohjassa.
Maksa-aines siis asetellaan nätisti ja tasaisesti sentrifuugiin, jota sitten käytetään täydellä teholla puolitoista vuorokautta. Ja vielä varuilta puoli vuorokautta.
Erotinlaite avataan, kauhotaan ruoan raaka-aineeksi laitteen keskeltä se volyymiltään pienehkö höyry mitä sinne on jäänyt, ja laidoilla oleva huono aines viedään navetan taakse ja ammutaan. Lisäksi huono aines poltetaan, ja tuhkat haudataan loppusijoituspaikkaan jonka sijaintia ei tässä nyt voida paljastaa.
Tuota itse erotinprosessin tuotosta, jaloa sentrifugin keskiosan kaasumaista ainesta kaadetaan teelusikalla Hååkan Blöön päälle inasen, ja "maksa ipa teemme" on esivalmisteltu. Kauniin pintaosan tryffeleitäkin hienompi aromi jonka haistaa vain fuksiarusettinen sianmaksasika verhotaan lopuksi torigrillin viikon muhineessa upporasvassa oikeaan asuunsa kera titanium-leivitteen (siinä sivussa syödään tietysti ruoantekoruoaksi porilainen tai atomi).
Lopulta hienon ja tarkan kokkauksen kruunuksi ruoka paloitellaan ja ammutaan avaruuteen. Seuraavana vuonna keväällä pajunkissojen hede-emittäessä ja siinä nuputellessaan nuuhkaisemme vienosti, sierainlinjaamme hieman taivaalle kohottaen. Nuuh ja Aah. Siinä on maksa parhaimmillaan, astro- ja kosmonautiskelijoiden salainen herkku, maksapate.
Matkailijoille vinkki: Ulkomailla ruokalajin nimi on usein nasamaksa, ruotsissa nösmaksa. Kiinankielinen "Hai Ma Xa Ite" on taas aivan eri ruokalaji.