Vihreällä korostetut kohdat..GSU kirjoitti:Kiitos, nyt helpottaa. Mista nama lyhytvalinnat (cmd+y, cmd+i) pitaisi tietaa?
![Hymy [:)]](./images/smilies/icon_smile.gif)

Viesti Kirjoittaja Jamac »
Vihreällä korostetut kohdat..GSU kirjoitti:Kiitos, nyt helpottaa. Mista nama lyhytvalinnat (cmd+y, cmd+i) pitaisi tietaa?
Viesti Kirjoittaja iMika »
Ja on kai pieni mainostaminen sallittua..... http://www.hopeinenomena.net/shop/ josta löytyy mainio hiirimatto missä nuo lyhytvalinnat löytyy.GSU kirjoitti:Kiitos, nyt helpottaa. Mista nama lyhytvalinnat (cmd+y, cmd+i) pitaisi tietaa? Koneen mukana tullut ohjekirjakin oli ehka kaksi sivua.
Viesti Kirjoittaja TheKraken »
Viesti Kirjoittaja jpq »
Viesti Kirjoittaja pnp »
Aika pieni, tuo seiskan iso image, jonka juuri tein ostamastani Home Premium versiosta juurikin asemattomaan koneeseen asennusta varten, oli kooltaan 2,2GB ja vaikkapa 4GB tikku on kyllä nykymittapuulla aika pieni.jpq kirjoitti:En usko että myydään ja miten iso sellainen tikku nykyään olisikaan...
Viesti Kirjoittaja TheKraken »
Viesti Kirjoittaja Agustus »
Saanko kysyä miksi ja mitä Ubuntu ei osaa että kannattaa maksaa pari sataa seiskasta?TheKraken kirjoitti:Myydäänkö Windows 7:ää valmiina USB-tikulla?
Jotenkin luulisi, että myydään, kun netbookeista tuo optinen asema usein uupuu. Kuten tuosta minun HTPC:stäni myös.
nimim. Nyt heitetään Ubuntulla vesilintua
Viesti Kirjoittaja TheKraken »
Käyttispäivitys rikkoi nyt toista kertaa näytönohjaimen ajurit. Ei anna asentaa uusia vanhojen päälle. Kokeilin kaikki mahdolliset kurantit ajuriversiot ja jokainen tyssää samaan erroriin. Onneksi sain low graphics modeen buutattua, että sain kamat pihalle simppelisti.Agustus kirjoitti:Saanko kysyä miksi ja mitä Ubuntu ei osaa että kannattaa maksaa pari sataa seiskasta?TheKraken kirjoitti:Myydäänkö Windows 7:ää valmiina USB-tikulla?
Jotenkin luulisi, että myydään, kun netbookeista tuo optinen asema usein uupuu. Kuten tuosta minun HTPC:stäni myös.
nimim. Nyt heitetään Ubuntulla vesilintua
Viesti Kirjoittaja Touho »
Myydäänkö Primulassa Paavin bullaa?TheKraken kirjoitti:Myydäänkö Windows 7:ää valmiina USB-tikulla?
Niin kait sitä vois kuvitella juu. Eipä ole asemien uupuminen tai läsnäolo ennenkään vaikuttanut wintoosien mediattomuuteen suuntaan tahi toiseen.Jotenkin luulisi, että myydään, kun netbookeista tuo optinen asema usein uupuu. Kuten tuosta minun HTPC:stäni myös.
Viesti Kirjoittaja Touho »
Kyllähän se linuksikin on edelleen vaan linuksi, mutta ainakin itsellä tuo buuttaavan USB-tikun teko Ubuntulla itsellään on ollut tosi helppo homma, eikä oo juur erroreita näkynyt. Viimeksi taisin kokeilla hommaa yhdellä HP:n läppärillä, jolla leekasin muuten vaan. Tosi kätevä ja nopea se tikkuhomma noin muutenkin.TheKraken kirjoitti: Käyttispäivitys rikkoi nyt toista kertaa näytönohjaimen ajurit. Ei anna asentaa uusia vanhojen päälle. Kokeilin kaikki mahdolliset kurantit ajuriversiot ja jokainen tyssää samaan erroriin. Onneksi sain low graphics modeen buutattua, että sain kamat pihalle simppelisti.
Viesti Kirjoittaja TheKraken »
Ihan Nvidian tuoreimpia virallisia ajureita. Ei mitään sen ihmeempää. Ainoat säädöt jouduin tekemään äänipuolella, jotta sain digitaalisen äänen oikeaan outputtiin, mutta sekin nyt oli vain parin tiedoston viilaamista ei mitään sen ihmeempää. Ja tosiaan koneeseen oli asennettuna tasan yksi ainut softa mukana tulleiden lisäksi. Laite oli ihan laatikosta otettuna yhteensopiva, ainoastaan näytönohjaimen ajuri piti (silloin aikanaan) päivittää tuoreempaan (joka oli ihan virallinen versio, eikä mikään beta tms.), jotta sai kaikki mehut irti. Nyt uusimmassa Ubuntussa on tuettu sekin suoraan lodjusta.Touho kirjoitti:Kyllähän se linuksikin on edelleen vaan linuksi, mutta ainakin itsellä tuo buuttaavan USB-tikun teko Ubuntulla itsellään on ollut tosi helppo homma, eikä oo juur erroreita näkynyt. Viimeksi taisin kokeilla hommaa yhdellä HP:n läppärillä, jolla leekasin muuten vaan. Tosi kätevä ja nopea se tikkuhomma noin muutenkin.TheKraken kirjoitti: Käyttispäivitys rikkoi nyt toista kertaa näytönohjaimen ajurit. Ei anna asentaa uusia vanhojen päälle. Kokeilin kaikki mahdolliset kurantit ajuriversiot ja jokainen tyssää samaan erroriin. Onneksi sain low graphics modeen buutattua, että sain kamat pihalle simppelisti.
Elikkä jos siellä on jotain hämminkiä ja säätämistä sen buuttitikun teossa juuri Ubuntulla, voi se vika olla kyllä muuallakin kuin siinä Ubuntussa. Jotenkin tuon tarinan perusteella tuntuisi siltä, että siellä on joko yritetty käyttää väkisellä jotain eksoottisia näyttöajureita, tai kenties se itse miniläppäri tai mikälie markettieiseri ei vaan ole 100% Ubuntu-yhteensopiva.
Viesti Kirjoittaja skip »
Tähän täytyy näin hieman myöhässä vielä kommentoida, että paina toki cmd + y:n sijasta välilyöntiä, se on aika paljon helpompaa ja lopputulos on sama.GSU kirjoitti:Kiitos, nyt helpottaa. Mista nama lyhytvalinnat (cmd+y, cmd+i) pitaisi tietaa? Koneen mukana tullut ohjekirjakin oli ehka kaksi sivua.nobu178 kirjoitti:
Viesti Kirjoittaja Touho »
Eli onko sinne nyt sitten asennettu jotain ylimääräistä, vai toimiko nk. pakasta vedettynä oikein? Normaalistihan noihin ei (ole tarvetta) asennella erikseen mitään näytönohjainajureita, vaan sopivimmat tulevat viimeistään päivityksinä kuin manulle illallinen. Eikä tarina muuten edelleenkään kertonut sen lelun tarkempaa merkkiä ja tyyppiä.TheKraken kirjoitti: Ihan Nvidian tuoreimpia virallisia ajureita. Ei mitään sen ihmeempää.
Eli ei vissiin ollut 100% yhteensopivasta mallista kyse, jos on pitänyt (näyttö- ja) äänipuolta puukottaa. Yleensähän tuossakin riittää vain sen oikean outputin (Alsa, OSS) valinta, jos äänet eität pelitä jo 'pakasta vedettyinä'. Mikään ei tietty estä säätelemästä ja vääntelemästä, mutta sellaisessa 100% yhteensopivassa laitteesa mitään tarvetta moisille ei ole.Ainoat säädöt jouduin tekemään äänipuolella, jotta sain digitaalisen äänen oikeaan outputtiin, mutta sekin nyt oli vain parin tiedoston viilaamista ei mitään sen ihmeempää.
No ei sitten systeemin päivityksestä ole tullut apua? Nythän se taas päivityy kokonaan ihan kohtapuoliin (10.04). Eihän siihen välttämäti tarvi edes sitä nettitikkua tai uudelleenasennusta, jos vaan nettiyhteys toimii.Nyt uusimmassa Ubuntussa on tuettu sekin suoraan lodjusta.
Enpäs menisi antamaan täyttä synninpäästöä. Kyllä se rupelihattu pilkottaa sieltä selän takaa piilosta edelleen.USB-tikun teon pitäisi olla oikein näppärää ja helppoa. Tosiaan niin näppärää ja helppoa, että minua siitä mokasta tuskin voi syyttää
Huvinsa kullakin.Kuten jo sanoin, niin silloin kun tuo toimi, niin se toimi oikein mainiosti. Nyt vaan kun edessä on se uudelleen asennus ja säätörumba alusta asti, niin mielelläni sitä Windows 7:ää lähden yrittämään, noista aiemmin mainituista syistä. Ja onhan se myös ihan kiva olla joku masiina jolla ajaa Windows-softaa muuten kuin virtuaalikoneessa, jos jotain tarpeita joskus tulee.
Eli ensiapuna voisi toimia rauhallisesti ottaminen, rentoutusharjoitukset ja tuon winlininsinörttimäisen ajattelutavan ja nysväysvimman poisohjelmointi. Enemmän pragmatiikkaa kehiin. Sillä pääsisi varmaan jo pitkälle.Vistan siihen heikoimpaan versioon löytyy lisenssi, mutta mediat on tosiaan siellä kovalevyn nurkalla. Palautus ei luonnollisestikaan onnistu, kun Ubuntu on koneessa. Sitäkin jo paniikissa yritin, vaikka Vista nyt on viimeinen järjestelmä minkä tuohon tahdon.
Viesti Kirjoittaja TheKraken »
Sinne asennettiin Nvidian uusimmat viralliset ajurit. Ei mitään betakikkareita eikä mitään sen ihmeempiä. Silloin kun ekan asennuksen tein, niin ei ollut ko. näytönohjain Ubuntun mukana tulevissa ajureissa messissä eikä vielä päivityksenä ja koska systeemi piti saada pyörimään niin asensin sen ajurin manuaalisesti. Siis tasan saman ajurin, kun mikä tuli seuraavan päivityssatsin mukana automatic. Ei mitään beta-versioita. Ei vain ollut vielä ehditty sitä ajaa automaattiseksi päivitykseksi. Mitään sen kummempaa säätöä siinä ei ollut, kun apt-getit jne. ja siinä se oli. Overscan-juttuja yritin fiksata conffifilua viilaamalla, mutta kun se ei toiminut (tai siis konffi kyllä toimi, mutta overscan ei korjaantunutTouho kirjoitti:Eli onko sinne nyt sitten asennettu jotain ylimääräistä, vai toimiko nk. pakasta vedettynä oikein? Normaalistihan noihin ei (ole tarvetta) asennella erikseen mitään näytönohjainajureita, vaan sopivimmat tulevat viimeistään päivityksinä kuin manulle illallinen. Eikä tarina muuten edelleenkään kertonut sen lelun tarkempaa merkkiä ja tyyppiä.TheKraken kirjoitti: Ihan Nvidian tuoreimpia virallisia ajureita. Ei mitään sen ihmeempää.
Kuten sanoin, niin uusimmassa käyttisversiossa tämäkin korjaantui. Periaatteessa homma toimi ihan laatikosta jo vanhemmillakin ajureilla, mutta piti pari riviä nakata jonnekin, jotta sen outputin sai käyttöön. Kyseessä oli ymmärtääkseni lähinnä bugi, ei yhteensopivuusongelma. Ja kuten sanoin, kun tuon teki, niin kaikki toimi kuin unelma.Touho kirjoitti:Eli ei vissiin ollut 100% yhteensopivasta mallista kyse, jos on pitänyt (näyttö- ja) äänipuolta puukottaa. Yleensähän tuossakin riittää vain sen oikean outputin (Alsa, OSS) valinta, jos äänet eität pelitä jo 'pakasta vedettyinä'. Mikään ei tietty estä säätelemästä ja vääntelemästä, mutta sellaisessa 100% yhteensopivassa laitteesa mitään tarvetta moisille ei ole.Ainoat säädöt jouduin tekemään äänipuolella, jotta sain digitaalisen äänen oikeaan outputtiin, mutta sekin nyt oli vain parin tiedoston viilaamista ei mitään sen ihmeempää.
Se päivitys nimenomaan sen systeemin rikkoi, kuten jo sanoin. Asennus sujui hyvin, mutta buutatessa löytyy vain low graphics mode ja kun yrittää sitä korjata (joko työkaluilla tai manuaalisesti) niin luvassa on erroria. Jos yritän manuaalisesti vaihtaa ajuria tuoreempaan, niin tyssää erroriin sekin. En muista enää mikä error, mutta kun asiaa maailmalta katselin, niin uutta installia suositeltiin.Touho kirjoitti:No ei sitten systeemin päivityksestä ole tullut apua? Nythän se taas päivityy kokonaan ihan kohtapuoliin (10.04). Eihän siihen välttämäti tarvi edes sitä nettitikkua tai uudelleenasennusta, jos vaan nettiyhteys toimii.Nyt uusimmassa Ubuntussa on tuettu sekin suoraan lodjusta.
Tiedän, tiedän, tiedän ja tiedän.Touho kirjoitti:Yleensähän se uusin versio tulee tyrkylle Ubuntun omaan udateriin automaattisesti, mutta manuaalisestikin sen voi siis tehdä. Manuaalisesti homma hoituu Aptituden avulla naputtelemalla komentoriville sudo-tilassa "apt-upgrade". Tosin en muista toimiiko tuo Ubuntussa, mutta ainakin geneerisissä Debian-systeemeissä tuon pitäisi toimia. Ennen upgreidausta kannattaisi varmaan palauttaa systeemi mahdollisimman default-tilaan, jos siellä niitä omia puukkoviritelmiä sattuisi olemaan.
Edelleen, omalla kohdalla kun nuo mahdolliset ajuriongelmatkin kun ovat hoituneet ihan itsestään normipäivitysten yhteydessä, eikä mitään ajureita ole tarvinnut erikseen asennella tai puukottaa. Ei mitään nVidian tai ATIn ajureita, eikä edes wlan-ajureita, kun se optimiversio asentuu jo automaagisesti. Kysymys on ollut enemmänkin sopivan raudan valinnasta kuin nörttinamista.
No latasin imagen, löin tikun kiinni, avasin sen apurin, apuri ilmoitti, että tikku pitää alustaa, painoin Alusta, odotin kunnes tikku alustettiin ja sen jälkeen painoin sitä "Luo"-nappia. Sitten tuli error. Sama toistettiin n. 10 kertaa. Eri tikuilla ja konetta välissä buutaten. Yritin myös alustaa tikkua Ubuntun levytyökalulla sekä OS X:n levytyökalulla, kun ajattelin, että jos se onkin se alustus mikä siinä menee pieleen. Myöskin ihan blankona tikkua tarjoilin.Touho kirjoitti:Enpäs menisi antamaan täyttä synninpäästöä. Kyllä se rupelihattu pilkottaa sieltä selän takaa piilosta edelleen.USB-tikun teon pitäisi olla oikein näppärää ja helppoa. Tosiaan niin näppärää ja helppoa, että minua siitä mokasta tuskin voi syyttää
Näemmä kun sinun hupeihisi lukeutuu tuo Ubuntun kanssa räplääminen, niin duunaa ihmeessä buuttaava tikku ja raahaa se tänne, niin hoidetaan homma kotiin. Lupaan tarjoa kahvit/kaljatTouho kirjoitti:Huvinsa kullakin.Kuten jo sanoin, niin silloin kun tuo toimi, niin se toimi oikein mainiosti. Nyt vaan kun edessä on se uudelleen asennus ja säätörumba alusta asti, niin mielelläni sitä Windows 7:ää lähden yrittämään, noista aiemmin mainituista syistä. Ja onhan se myös ihan kiva olla joku masiina jolla ajaa Windows-softaa muuten kuin virtuaalikoneessa, jos jotain tarpeita joskus tulee.
Jos joku tänne sellaisen tikun toimittaa miltä pystyn buuttaamaan, niin tervetuloa vain, ihan sama mikä käyttis siinä on. Alkaa nyt vain olemaan pinna varsin lyhyt sen suhteen, kun ei homma tunnu onnistuvan. OS X:n työkalulla kun tikkuja väsään, niin kone ei niiltä suostu buuttaamaan (tämä ongelma on ollut alusta asti ja se ratkesi kun tikun teki joko Windowsilla tai Ubuntulla). Tällä hetkellä kun ei vain ole Windowsia eikä toimivaa Ubuntua, niin edessä on vähän ikään kuin seinä.Touho kirjoitti:Eli ensiapuna voisi toimia rauhallisesti ottaminen, rentoutusharjoitukset ja tuon winlininsinörttimäisen ajattelutavan ja nysväysvimman poisohjelmointi. Enemmän pragmatiikkaa kehiin. Sillä pääsisi varmaan jo pitkälle.Vistan siihen heikoimpaan versioon löytyy lisenssi, mutta mediat on tosiaan siellä kovalevyn nurkalla. Palautus ei luonnollisestikaan onnistu, kun Ubuntu on koneessa. Sitäkin jo paniikissa yritin, vaikka Vista nyt on viimeinen järjestelmä minkä tuohon tahdon.
Elikkä itse tekisin varmaan tuossa tapauksessa niin, että unohtaisin tietty ne wintoosavääntämiset edelleen, palauttaisin sen Ubuntun mahdollisimman default-tilaan jos ei ole jo, ja odottelisin pari viikkoa sen uusimman Ubuntun ilmestymistä, ja sitten päivittäisin koko systeemin uusiksi suoraan netistä. Siinähän samalla säästyisi siltä täydeltä uudelleenasennukselta, jota niin kovasti inhoat, eikös vaan.
Heti kun joku raahaa tuohon sen koneen millä saan tikun tehtyä, niin voin vielä sille Ubuntulle mahdollisuuden antaa. Kyseessä ei myöskään ole netbook, jonka varmasti tietäisit, jos olisit lukenut nuo pari aiempaa viestiäni ajatuksellaTouho kirjoitti:Toinen vaihtoento olisi se, että pistäisin sen ilmeisesti ei niin yhteensopivan netbookin kierrätykseen, ja hommaisin parempaa rautaa tilalle. Kolmas vaihtoehto voisi olla se, että kävisin tekemässä sellaisen Netbook Remix -buuttitikun uudestaan jollain toisella koneella, missä on Ubuntun ysiversio asennettuna. Siis olettaen, ettei homma tosiaan onnaa sillä omalla netbookilla. Mutta eiköhän tässä tullut taas tarpeeksi jaarittelua yhteen viestiin.
Viesti Kirjoittaja Touho »
Njaah. Ajattelin jo heittää puolileikillään että myytkö pois halvalla, mutta nytpä ei enää kiinnosta edes leikillään...TheKraken kirjoitti:Lelu kyseessä on PackardBell iMaxMini (eli tasan sama laite kuin Acer AspireRevo, mutta eri tarrat kyljessä ja eri kokoinen kovalevy).
Näemmä kun sinun hupeihisi lukeutuu tuo Ubuntun kanssa räplääminen,
Otollisissa olosuhteissa saattaisin piruuttani jopa tarttua moiseen tarjoukseen, ja tyytyä vaikka pullakaffiin jossain vandaalikylän puolella. Ainakin jos se onnistuisi 12.-16.4. välisenä aikana. Voishan sitä jauhaa samalla paashaa vaikka podcasteista. Sen tikun teko kun onnistuu siinä kaffikupposen aikana, jos vaan sopiva rauta- ja softayhdistelmä on mukana. Muussa tapauksessa tulis vähän turhan pitkä tikutus- ja jauhantakeikka.niin duunaa ihmeessä buuttaava tikku ja raahaa se tänne, niin hoidetaan homma kotiin. Lupaan tarjoa kahvit/kaljat
Oman kokemuksen mukaan se Ubuntun tikuntekosysteemi on hanurista sekä OS X:lle että Windowsille, mutta pelaa mainiosti Ubuntun itsensä päällä. Sillä tuota toisessa Ubuntumasiinassa tikutusta ehdottelinkin.OS X:n työkalulla kun tikkuja väsään, niin kone ei niiltä suostu buuttaamaan (tämä ongelma on ollut alusta asti ja se ratkesi kun tikun teki joko Windowsilla tai Ubuntulla). Tällä hetkellä kun ei vain ole Windowsia eikä toimivaa Ubuntua, niin edessä on vähän ikään kuin seinä.
Njaa-ah, noinkohan. Teistä rupelihatuista kun ei koskaan oikein tiedä...Eli vähän meni nyt ohisektorille sinun spekulaatiosi, jälleen kerran
En syventynyt koko tarinaan niin tarkkaan, mutta muistaakseni puhuit tuossa aiemmin itse netbookista.Kyseessä ei myöskään ole netbook, jonka varmasti tietäisit, jos olisit lukenut nuo pari aiempaa viestiäni ajatuksella
Niih, tuohan tarinassa kuulostikin oudolta, kun eipä nuo normipäivitykset yleensä riko mitään Ubuntuissakaan. Tosin linuksistahan tuossa vaan on kyse, joten jääköön perushäröilyn piikkiin sitten, ainakin toistaiseksi. Tai vaikka sen giganttifeikkieiserin. Hommaa parempi lelu seuraavaksi kerraksi.Olisi pitänyt vaan jättää se päivitys tekemättä. Mitä sitä toimivaa systeemiä päivittämään, varsinkin kun mitään minulle uutta se päivitys ei edes ollut tuomassa. Kunhan nyt yksi aamu päätin sen sinne laittaa, kun se siitä taas kerran muistutteli.
Viesti Kirjoittaja zuki »
Viesti Kirjoittaja Lare »
Viesti Kirjoittaja Giraffe »
Viesti Kirjoittaja skip »
Ei tarvi stressata tollaisia asioita mäkillä.Giraffe kirjoitti:Moi, mulla olis tosi tyhmä kysymys.
Oon hankkimassa ensimmäistä MacBook Pro:ta (ensimmäinen Mäkki kone, mikä tulee olemaan mulla). Ja, kun en ole oikein perillä tossa käyttöjärjestelmässä, niin onko siitä eriliset 32bit ja 64bit versiot? Eli tulevaa läppäriä hankkiessa pitää muistaa katsoa, että siihen sisältyy haluamani 64bit versio? Vai miten tää menee?
Viesti Kirjoittaja tkt »
Ohjeet koneen käynnistämiseen 64-bitin kernelin alaisuuteen löytyvät täältä. Ohjelmia voi ajaa 64-bittisenä myös kernelin ollessa 32-bittinen. Järjestelmän valvonta -ohjelmalla voi tarkistaa eri ohjelmien tilan. Järjestelmäkuvaus-ohjelma puolestaan kertoo onko kone käynnistetty 32- vai 64-bitin tilaan.Giraffe kirjoitti:Moi, mulla olis tosi tyhmä kysymys.
Oon hankkimassa ensimmäistä MacBook Pro:ta (ensimmäinen Mäkki kone, mikä tulee olemaan mulla). Ja, kun en ole oikein perillä tossa käyttöjärjestelmässä, niin onko siitä eriliset 32bit ja 64bit versiot? Eli tulevaa läppäriä hankkiessa pitää muistaa katsoa, että siihen sisältyy haluamani 64bit versio? Vai miten tää menee?
Viesti Kirjoittaja tuukkeli »
Viesti Kirjoittaja zuki »
Viesti Kirjoittaja Nickelodeon »
Viesti Kirjoittaja arttula »
Viesti Kirjoittaja Marius_Simon »
Ainakin Parallels 5:ssa pystyy siirtämään virtuaalimasiinatiedoston .pvm ulkoiselle asemalle ja sieltä ajaa virtuaalimasiinaa.arttula kirjoitti:Minulla on pöytäkone ja MBP. Lisäksi löytyy ulkoinen FW800 kovalevy. Voisinko jotenkin asennella Windowsin tuolle ulkoiselle kovalevylle ja käyttää sitä vain tarvittaessa kummalla tahansa koneista ? Tässä MBP:ssa on hieman kovalevytila kortilla, enkä siksi viitsisi sinne asennella, kun windowsin tarvekin on ihan satunnaista.
Palaa sivulle “Käyttöjärjestelmät”