Nyt olet kyllä asian ytimessä! Hasbeanista saa myös vihreitä paahtamattomia kahvipapuja, joita voit rauhassa paistinpannulla paahdella…jekkis kirjoitti:…hitaina iltapäivinä voisi kaikessa rauhassa valmistella kupilliset sellaisella uskonnollisella hartaudella...
Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
-
p-veli
- Viestit: 1850
- Liittynyt: 7.5.2007 klo 10.57
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja p-veli »
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Maza »
Jos sattuu keittiön kaapissa lojumaan popkornikone, se käy oikein hyvin kahvin paahtamiseen. Paistinpannu on vähän yksipuolinen paahdin, papuja pitää pyöritellä aika paljon, että ne paahtuvat tasaisesti. Vanhan kansan paahtimessa, rännälissä (eli rännäri tai prännäri, maakunnasta riippuen) papuja pyöritellään paahtamisen aikana vinhasti.p-veli kirjoitti:Nyt olet kyllä asian ytimessä! Hasbeanista saa myös vihreitä paahtamattomia kahvipapuja, joita voit rauhassa paistinpannulla paahdella…jekkis kirjoitti:…hitaina iltapäivinä voisi kaikessa rauhassa valmistella kupilliset sellaisella uskonnollisella hartaudella...
Mitä taas kahvimyllyyihin tulee, kannattaa välttää niitä halvimpia. Ne käy varauksella pannujauhatukseen, mutta espressojauhatusta on ihan turha yrittää. Nämä silppuavat pavun ja tuloksena on kaikkea isoista murikoista kahvipölyyn. Kahvijauheen pitää olla tasakokoista. Reilulla satasella saa jo pätevän kartioteräisen myllyn, hintahaarukan yläpää on jossain tuhannen euron tietämissä. Ja vielä puhutaan kotikäyttöön soveltuvista myllyistä. Kysymättäkin lienee slvää, että minun myllyni on tuosta hintahaitarin bassopäästä.
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Maza »
Saas nähdä, mitä tästäkin taas tulee. Että kutsutaanko palokunta vai pk-seuraa.
-
jiik
- Viestit: 559
- Liittynyt: 26.2.2004 klo 22.24
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja jiik »
On meillä kuuden kupin Bialettikin, mutta liekö harvemmasta käytöstä (isompi Bialetti putiputs, pikkuinen mukavasti vanhan kahvin kuorruttama..) vaiko matalammasta paineesta johtuen sama kahvi tuntuu kitkerämmältä..
Tavallisella Krupsin sähköjauhimella Paskáakin on tullu jauhettua, hyvää oli!
- Siemens-Neste Oyj
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Maza »
Voisiko isompi tilavuus tehdä tuon makueron? Vesi ehtii kuumentua liiaksi ennen, kuin se hörähtää kahvin läpi. Mutteripannulla keittely on kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta vaativa laji.jiik kirjoitti:On meillä kuuden kupin Bialettikin, mutta liekö harvemmasta käytöstä (isompi Bialetti putiputs, pikkuinen mukavasti vanhan kahvin kuorruttama..) vaiko matalammasta paineesta johtuen sama kahvi tuntuu kitkerämmältä..![]()
-
jiik
- Viestit: 559
- Liittynyt: 26.2.2004 klo 22.24
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja jiik »
Hmm, mites mutteripannu ny toimiikaan, mä en ihan tarkkaan tiedä, oon vaan juonu sitä kahvia..Maza kirjoitti:Voisiko isompi tilavuus tehdä tuon makueron? Vesi ehtii kuumentua liiaksi ennen, kuin se hörähtää kahvin läpi. Mutteripannulla keittely on kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta vaativa laji.
Vesi ymmärtääkseni alkaa kiehumaan ja samalla syntyy höyryä, joka painaa veden tötterön läpi yläpannuun, eikövain? Vesi on tällöin sata-asteista (tai lähelle) kummassakin pannussa. Voiskohan kitkeryys sitten johtua ison Bialetin pienemmästä paineesta? (Tai sitten se tosiaankin on se vanhan kahvin kuorruttama pikkupannu
Valaisepa Maza vielä lisää mutterikahvin saloja, alkoi kiinnostamaan!
- Siemens-Neste Oyj
-
Mikael K.
- Viestit: 9651
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Kahvilaadut vaihtelevat saatavuuden mukaan. Näillä rajaseuduilla ei aina satu löytymään sitä mitä haluaisi vaan on tyydyttävä tarjolla olevin merkkeihin. Hifistelyt pitää loitolla myös opiskelijabudjetti. Kesällä sopivalla paikkakunnalla ollessa kahvitarjonta monipuolistuu.
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Maza »
Kun vesi ja ilmatila kuumenee, niiden tilavuus kasvaa ja paine tietysti siinä samalla. Kun painetta on tarpeeksi, turahtaa vesi sinne, minne sen on helpoin mennä. Siis ylöspäin kahvin joukkoon. Minä pyrkisin välttämään höyryä, koska silloin vesi on jo liian kuumaa. Ja kuuma vesi liuottaa kahvista kitkeriä aineita. En ole mikään mutteripannutaitaja, mutta nähdäkseni vesi kannattaa kuumentaa juuri ja juuri niin kuumaksi, että kahvia pulppuaa kannuun. Kannun voi ottaa pois levyltä välillä. Vesisäiliöön saa ja oikeastaan pitääkin jäädä vähän vettä. Ne vihoviimeiset pisarat kun tulevat sieltä höyrynä ylös, mikä ei siis paranna makua.jiik kirjoitti:Hmm, mites mutteripannu ny toimiikaan, mä en ihan tarkkaan tiedä, oon vaan juonu sitä kahvia..Maza kirjoitti:Voisiko isompi tilavuus tehdä tuon makueron? Vesi ehtii kuumentua liiaksi ennen, kuin se hörähtää kahvin läpi. Mutteripannulla keittely on kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta vaativa laji.![]()
Vesi ymmärtääkseni alkaa kiehumaan ja samalla syntyy höyryä, joka painaa veden tötterön läpi yläpannuun, eikövain? Vesi on tällöin sata-asteista (tai lähelle) kummassakin pannussa. Voiskohan kitkeryys sitten johtua ison Bialetin pienemmästä paineesta? (Tai sitten se tosiaankin on se vanhan kahvin kuorruttama pikkupannuSama juttu valurautapannun kanssa, vanhan pannun ihroilla paistetut pihvit on kyl mun mielestä parempia
)
Valaisepa Maza vielä lisää mutterikahvin saloja, alkoi kiinnostamaan!
Tässä video, miten pienellä Bialettilla tehdään massiivinen crema.
http://www.youtube.com/watch?v=S8sdWAGXpIY
-
Mikael K.
- Viestit: 9651
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Creman teko ei ole ihan helppo juttu. Olen siinä onnistunut kerran. Muulloin suoritus on jäänyt puolitiehen. Kahvin tamppaaminen vaikuttaa varmasti asiaan ja lämpötila. Kuinka tiukkaan kahvi pitäisi tampata? Mitä muuta kahvinkeitossa tulisi huomioida?Maza kirjoitti: Tässä video, miten pienellä Bialettilla tehdään massiivinen crema.
http://www.youtube.com/watch?v=S8sdWAGXpIY
-
adele
- Porttikiellossa
- Viestit: 3689
- Liittynyt: 22.2.2004 klo 19.31
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja adele »
Todellisuudessa kukaan ei tiedä, tai tietävät, mutta vastauksen ovat niin ympäripyöreitä, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Voit kysellä "asiantuntijoilta" kymmenen vuotta saamatta järkevää vastausta. Parasta on itse kivetä tyvestä puuhun, koska asiassa on niin monta muuttuvaa tekijää.Mikael K. kirjoitti:Creman teko ei ole ihan helppo juttu. Olen siinä onnistunut kerran. Muulloin suoritus on jäänyt puolitiehen. Kahvin tamppaaminen vaikuttaa varmasti asiaan ja lämpötila. Kuinka tiukkaan kahvi pitäisi tampata? Mitä muuta kahvinkeitossa tulisi huomioida?Maza kirjoitti: Tässä video, miten pienellä Bialettilla tehdään massiivinen crema.
http://www.youtube.com/watch?v=S8sdWAGXpIY
Kahvin laatu on yksi tekijä. Lähtökohtaisesti toisista kahvilaaduista tulee enemmän kremaa kuin toisista, eli valitsemalla kahvin oikein helpottuu creman luonti oleellisesti.
Laite tai kone, jolla kahvi valmistetaan on yksi tekijä. Onko kone täys- vai puoliautomaattinen, vai vipuvarsikone, eli paine luodaan käsin keittimessä? Vipuvarsikoneessa olet kokonaan oman ymmärryksesi varassa, toisaalta täysautomaattisessa voit vain katsella sivusta. Vipuvarsikeittimet ovat tarkkoja kahvin jauhatusasteen, veden lämpötilan ja paineen suhteen. Vipuvarsikeittimellä on myös hankala tehdä useita annoksia peräkkäin, koska laite kuumenee liikaa, eli siis paineen lisäksi veden lämpötila on tärkeä osa cremaa. Ja tietysti kahvin tamppaus on erottamaton osa prosessia. Kunnon tamppari tulee olla.
Taistelin pitkään oman 20 v vanhan Pavonin kanssa crema mielessä. Ratkaisu löytyi lopulta omasta kahvimyllystä, jolla pystyi jauhamaan pavut riittävän hienoksi. Tietysti täytyy olla samalla tarkkana tamppauksen kanssa, tamppaus muuttuu monettako shottia on tekemässä. Joka tapauksessa mieli pitää olla hiljainen kun Pavonin eteen astuu ja keskittyä siihen mitä on tekemässä, homma on tuomittu epäonnistumaan, jos ei ole läsnä. Laite ei lainkaan sovellu nykyaikaiselle "what-is-the-difference-who-cares-hällä-väliä-big-brother-is-my hero-jee-jee-jou-jou" ihmiselle.
-
jiik
- Viestit: 559
- Liittynyt: 26.2.2004 klo 22.24
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja jiik »
No helkkari totahan pitää mennä heti testaamaan! Palaan kohta!Maza kirjoitti:Tässä video, miten pienellä Bialettilla tehdään massiivinen crema.
http://www.youtube.com/watch?v=S8sdWAGXpIY
EDIT: Pöh ei onnistunut, tuli vaan ihan vähän kremaa, syynä ehkä toi duunin iso pannu ja perusjauhe. Täyty koklaa illalla himassa sillä pikkupannulla. Kahvi sinänsä tuntu maistuvan tollatti hitaasti keitellen paremmalta! Hitsi ku uudessa kämpässä ei oo enää kaasuliettä, sillä lämpötilan säätö olis helpompaa eikä tarttis pannua nostella..
- Siemens-Neste Oyj
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Maza »
Kahvin laatu vaikuttaa totisesti cremaan. Perinteisesti robusta vaahtoaa arabicaa enemmän, siksi sitä onkin useissa espressosekoituksissa. Koin kuitenkin arabican kanssa aikamoisen yllätyksen, kun tein espressoa intialaisesta Monsooned Malabar -kahvista. Kuppi oli täynnä, mutta se oli silti ristretto, crema oli paksu. Myös kahvin tuoreus vaikuttaa asiaan, hiilidioksidi on suurin syyllinen creman syntyyn. Ja sitähän pavusta vapautuu ajan mittaan. Aivan tuoretta kahvia ei juuri tästä syystä voi käyttää, se nimittäin vaahtoaa liikaa. Kärsimättömänä tein kerran edellisenä päivänä paahtamastani pavuista pressopannulla kahvia, sottaisin seurauksin...
Valmiiksi jauhetusta kahvista on pitkälti samasta syystä vaikea saada cremaa, se on harvoin tuoretta. Lisäksi jauhetusta pavusta vapautuu hulvattomasti enemmän hiilidioksidia, kuin kokonaisesta.
-
mluhtala
- Viestit: 892
- Liittynyt: 12.6.2009 klo 10.11
Re: Kysy mitä vaan mistä vaan!
Viesti Kirjoittaja mluhtala »
Syy: Yhdistetty paremmin aiheeseen sopivaan ketjuun :)
-
matteus/2
- Viestit: 4403
- Liittynyt: 3.1.2005 klo 14.37
Re: Kysy mitä vaan mistä vaan!
Viesti Kirjoittaja matteus/2 »
Suosittelen ihan perinteistä mutteripannua. Se on kaunis - toisin kuin monet edulliset automaatit - ja sen täyttäminen on mukava rituaali.mluhtala kirjoitti: Osaatteko suositella keittimiä, joiden hinta-laatusuhde on kohdallaan?
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Kysy mitä vaan mistä vaan!
Viesti Kirjoittaja Maza »
Alkuun pääsee thermoblock-laitteella, ne on aika edullisia. Niissä on vaan se huono puoli, että äkkiä sitä huomaa kaipaavansa vielä vähän parempaa. Krups valmistaa ihan hyviä thermoblock-keittimiä. Näistä seuraava askel on boilerikeittimet, hinta menee jo pikkuisen yli rajasi, mutta ne on jo kunnon laitteita.mluhtala kirjoitti:Olin kesällä kiertämässä Eurooppaa ja tuona aikana musta kehkeytyi suuri espresson ystävä. Harkitsenkin espressokeittimen ostamista itselleni joululahjaksi. Osaatteko suositella keittimiä, joiden hinta-laatusuhde on kohdallaan? Maalaisjärki sanoo, ettei sellaisesta tule maksaa 300 euroa enempää, mutta koska en keittimistä mitään sen kummemmin tiedä, selvitän ensalkuun asiantuntijoiden näkemyksiä.
Päädyt mihin keittimeen tahansa, on mylly ehdoton lisä. Näissä ei missään nimessä pidä edes harkita sitä kaikkein halvinta, jos aikoo tehdä espressoa. Tai mitä tahansa kahvia. Levyterämylly on siis hyvä vaihtoehto hinta/laatusuhteeltaan. Krups valmistaa tällaisiakin, se on halpa.
Kannattaa lukea Ristretto-foorumia, siellä on juttua myös aloittelijoiden laitteista hyvässä hengessä. Myydään-palstalta saattaa löytää löytöjä.
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Kysy mitä vaan mistä vaan!
Viesti Kirjoittaja Maza »
Mutta sillä ei saa espressoa. Ja onhan moni espressokone kaunis. Mulla on tämmöinen:matteus/2 kirjoitti:Suosittelen ihan perinteistä mutteripannua. Se on kaunis - toisin kuin monet edulliset automaatit - ja sen täyttäminen on mukava rituaali.mluhtala kirjoitti: Osaatteko suositella keittimiä, joiden hinta-laatusuhde on kohdallaan?

-
matteus/2
- Viestit: 4403
- Liittynyt: 3.1.2005 klo 14.37
Re: Kysy mitä vaan mistä vaan!
Viesti Kirjoittaja matteus/2 »
Yllä linkittämälläni Meiran sivuilla on ohje hyvän espresson valmistamiseen mutteripannulla. Koulukuntaeroja, tiemmä.Maza kirjoitti:Mutta sillä ei saa espressoa.matteus/2 kirjoitti:Suosittelen ihan perinteistä mutteripannua. Se on kaunis - toisin kuin monet edulliset automaatit - ja sen täyttäminen on mukava rituaali.mluhtala kirjoitti: Osaatteko suositella keittimiä, joiden hinta-laatusuhde on kohdallaan?
-
mluhtala
- Viestit: 892
- Liittynyt: 12.6.2009 klo 10.11
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja mluhtala »
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Kysy mitä vaan mistä vaan!
Viesti Kirjoittaja Maza »
Ei se ero ole koulukunnassa, vaan valmistustavassa.matteus/2 kirjoitti:Yllä linkittämälläni Meiran sivuilla on ohje hyvän espresson valmistamiseen mutteripannulla. Koulukuntaeroja, tiemmä.
-
Maza
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Maza »
Tässä olisi hyvä paketti halvalla, jos käytetty on vaihtoehto: http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=1442.0mluhtala kirjoitti:Joku tuollainen pienikokoinen olisi jees. En vain kertakaikkiaan tajua mikä noissa keittimissä maksaa. Ei kai se tekniikka niin monimutkaista ole.
-
hatey
- Viestit: 25624
- Liittynyt: 12.1.2008 klo 9.57
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja hatey »
Ei järkkykallis, mutta ihan kelpo mämmiä sillä tekee

AEG EA-150

myllynä on Krups GVX-1
Niin ja mutteripannu tietty löytyy.... 8)
Elmarit, Summarit ja pipo
MC-raato - FC-pilviWeikot
-
egoste
- Ylläpitäjä
- Viestit: 13253
- Liittynyt: 29.6.2006 klo 11.16
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja egoste »
EDIT: topikki poistettu, virheellisen ilmoitukseni takia -
-
Juhani L
- Viestit: 7768
- Liittynyt: 25.2.2004 klo 12.38
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Juhani L »
Muulla kuin pumppukeittimellä ei mielestäni saa espressoa. Kiehuttavat keittimet ja mutteripannut tuottavat vahvaa kahvia, mutta ei sitä espressoksi voi kutsua. Pumppukeittimissä pelkkä pumppu maksaa jo kymmeniä euroja. Mm. Krupsin Nova-sarja karvalakkikeittimien vaihtopumppu olisi maksanut 60 euroa Elfa Elektroniikalta, kun sitä joskus kyselin. Halvimmat mäntäpumput kestävät parin pumpun kokemuksella noin 7000 shottia (Ristretossa on lisää tarinaa asiasta). Hyvissä laitteissa on toki mm. monet venttiilit ja termostaatit ja laitteen automatiikka voi olla aika monimutkaista. Siitä sitä hintaa syntyy.mluhtala kirjoitti:Joku tuollainen pienikokoinen olisi jees. En vain kertakaikkiaan tajua mikä noissa keittimissä maksaa. Ei kai se tekniikka niin monimutkaista ole.
Kun multa hajosi toinen Krupsin peruskeittimen pumppu, hädissäni kofeiinituskissa sain huudettu viidelläkympillä huuto.netistä vanhan, Italiasta ostetun Arieten Cafe Roman, jossa on myös kohtuullisen hyvä mylly. Nyt tuo kone on nelisen vuotta tehnyt kunnon essot, varsinkin kun käyttää hyviä ja tuoreita papuja. Nuorempi poikani on nyt innostunut ristrettojen ja lattejen tekoon ja harjoitellut vähän eräässä helsinkiläisessä kahvilassa kolmen tonnin vehkeillä. Hänen mielestään siellä ei saa Kaffecentralen hyvistä pavuista sen kummenpaa ristrettoa kuin viidenkybän Arietella Lidlin karvalakkipavuista.
Jos törmäät jossain tuollaiseen koneeseen, kannattaa harkita. Puolitoista vuotta sitten oli huuto.netissä kaupan jokunen uusi sellainen. Huusin yhden 120 eurolla lahjaksi vanhalle eestiläiselle ystävälle, johon tutustuin unkarilaisen espresson ääressä kymmeniä vuosia sitten. Hän käy usein työmatkoilla Italiassa ja hänkin ihmettelee tuon lahjaksi saamansa Arieten tekemän espresson laatua. Ehkä hänelle ei kannata paljastaa, miten halvalla tuo kone irtosi...
Hyvä esso tulee vain hyvistä ja tuoreeltaan jauhetuista pavuista. Pauligin peruskaura Espresso Originale on kohtuullista papua eivätkä markettien Italialaiset pavut ole yleensä juuri kummoisempia, varsinkin, jos ovat seisseet hyllyssä kuukausia. Lidlissä on hinta/laatu-suhteeltaan ylivoimaisia papuja Monte Santosin Caffe Espressoa (alle neljä euroa puoli kiloa, se on puolta halvempaa kuin muut pavut). Nyt niitä on myyty niin paljon, että kaupassa on ollut varsin tuoretta paahtoa ja mm. nyt myynnissä oleva erä (parasta ennen 10/2011) tekee mainion kreman ja maistuvan esson.
Tällainen halpiskone on yksiboilerinen eivätkö sillä juhli maitoon sortuneet - siis latten ja capuccinon harrastajat. Mm. tällä Arieten koneella saa tehtyä hyvän kohtuu pienen latten mutta isoa paljua ei saa tehtyä. Teho ei riitä enää kun esso on juuri puristettu.
Mitäpä minä täällä riehumaan, Maza tietää varmaan minua paljon enemmän ja hänellä on täällä hyviä vihjeitä laitteista. Aivan kuin hän olisi joskus käynyt Ristreton foorumilla
-
ramses
- Viestit: 389
- Liittynyt: 21.2.2004 klo 8.52
- Paikkakunta: Vantaa
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja ramses »
mukavaa kun täällä Homppu palstalla on myös Espresson ystäviä. Mulla olisikin vähän kysyttvää, koska olen havainnut joutuneeni hyvän kahvin vaalijoiden joukkoon.
Mun tilanne on se että nykyisin, siis taitaa olla jo lähes 10 vuotta ollut AEG cafamosa täysautomaatti keitin jolla espressot on väännetty. Ja uskon että hyppäisin seuraavaan vaiheeseen eli erilliseen myllyyn ja sitten kunnon keittimeen, kuten Bezzera 07:aan.. Kuulostaako järkevälle? JA lähinnä hyvistä myllyistä olisin kiinnostunut. Kaffecentralenissa tulee käytyä juomassa lähes laittoman hyvää Cappuccinoa sekä espressoja. Ostan sieltä myös pavut käyttööni.
Nöyrin kiitoksin, R
P.S. Juon usein myös Stadissa ollessani espresson tai macchiaton Kalevankadun ja Albertinkadun kulmassa sijaitsevassa Café Gran Delicatossa. Omistajalla tuntuu olevan kahvi lähellä sydäntä, hän sekoittelee päivittäin omat papusekoitukset... Kuulemma ilman kosteus ja ulkolämpötila vaikuttavat jauhatukseen... ja sitä kautta kahvin makuun...
-
Aries
- Viestit: 2725
- Liittynyt: 14.3.2006 klo 9.23
- Paikkakunta: Espoo
Re: Espressot, suodatinjauhatukset, pannujauhatukset, pavut
Viesti Kirjoittaja Aries »
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit