sveitsinpatonki:
-ranskalainen maalaispatonki
-creme fraichea
-sinappia
-kinkkua
-tomaattia
-persiljaa
-mustaleima-juustoa
katkaise + halkaise patonki, laita 1/4-osat uunipellille leikkauspinta ylöspäin. tee creme fraichesta ja sinapista sopiva sekoitus, ei liian vahva mutta kuitenkin sinappinen.
levitä sotkua patonginneljäsosille. viipaloi kinkku pieniksi suikaleiksi (0,5cm x 1cm), sirottele creme fraiche-sinappisörsselin päälle. leikkaa juustosta siivuja ja peitä patonginpalat kauttaaltaan. laita pelti patonkeineen 200-225-asteiseen uuniin. ota pelti pois uunista juuri ennen kuin juusto alkaa ruskistua. (itse en katso koskaan kelloa mutta kyse ei ole kovinkaan pitkästä ajasta joten kannattaa vahtia)
uunista oton jälkeen anna hetki jäähtyä. leikkaa sitten patonginpalat pienemmiksi "kerta-annoksiksi". asettele tomaattiviipaleet palojen päälle. tomaatin päälle vielä persiljaa. voilá!
täytetyt avokadot (gluteeniton):
-avokadoja
-sitruunaa
-katkarapuja
-kermaviiliä
-majoneesia (maun mukaan)
Sulata ja valuta katkaravut. Leikkaa avokadot pituussuunnassa halki ja poista kivet. Koverra sisus varovasti irti lusikalla. Leikkaa sisus kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu tummumisen estämiseksi. Lisää joukkoon kermaviili, majoneesi, hienonnettu tilli ja katkaravut. Sekoita tasaiseksi täytteeksi. Jaa täyte avokadojen tyhjiin kuoriin. Ylimääräisen täytteen voi laittaa tarjolle erilliseen kulhoon. Koristele katkaravuilla
